Facebook arbejder på "stem ned"-knap

Den nye knap gør det muligt at sortere i kommentarer, men den skal ikke fungere som “synes ikke godt om”-knap.

Sådan ser det ud, når man prøver at “nedstemme” en kommentar. Funktionen er dog først tilgængelig, når man har skjult en kommentar.  (Screenshot: Christina Hudler / Facebook / TechCrunch)

Seks reaktioner kan du komme med, når du kører musen ned over feltet “Synes godt om” på Facebook. Men nu kan en ny knap være på vej. Det skriver DR med henvisning til en artikel fra TechCrunch.

Ifølge Facebook er der ikke tale om en “synes ikke godt om-knap”.

“Vi tester ikke en synes-ikke-om knap. Vi undersøger en funktion, som gør det muligt for folk at give os feedback omkring kommentarer på offentlige indlæg,” siger en Facebook-talsperson til TechCrunch ifølge DR.

Facebook opfordres til at trække Messenger Kids tilbage

Meningen med knappen er at gøre opmærksom på kommentarer, der er stødende eller irrelevante. Det betyder også, at den nye knap kun kan bruges på kommentarer og ikke opslag på Facebook. På den måde bliver det nemmere at rapportere kommentarer til Facebook.

Dermed minder funktionen på mange måder om den “downvote” knap, som man finder på andre hjemmesider. Et eksempel på dette er det sociale nyhedssite Reddit, hvor brugere kan stemme kommentarer op eller ned. På Reddit er det dog også muligt at stemme på de enkelte opslag og ikke kun kommentarer, som Facebook tester.

I dag er det muligt at sortere efter “relevante kommentarer”, “seneste” og “relevante kommentarer (ufilterede)”. Det er uvist hvilken betydning Facebooks nye knap har på den sortering.

Facebook-brugerne er nu mindre online

Indtil videre er den nye test-funktion kun tilgængelig for fem procent af Facebooks amerikanske Android-brugere med en brugerflade på engelsk.

På sigt er det muligt at “stem ned”-knappen bliver tilgængelig for alle brugere. Det er nemlig ikke første gang, at Facebook tester en funktion, der på sigt bliver tilgængelig for alle brugerne. Det var nemlig tilfældet, da “Synes godt om”-knappen fik selskab i 2016.

Mere til historien

Facebook har over 1,4 milliarder aktive brugere, som hver dag tjekker deres Facebook.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram