Facebook-brugerne er nu mindre online

Der bruges 50 millioner færre timer hver eneste dag i forhold til tidligere. Dette tiltrods for, at der stadig kommer flere brugere på Facebook.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Facebook-brugere har i fjerde kvartal 2017 brugt mindre tid på det sociale medie end tidligere. Det er uvist om det skyldes ændringerne i de algoritmer, som styrer hvad vi ser i vores nyhedsfeed eller det blot er en tilfældighed.

Mark Zuckerberg, grundlægger af Facebook oplyser at det er med vilje denne ændring er sket – nemlig for brugernes skyld.

I tal er det hele 50 millioner timer om dagen, at Facebook har mistet deres brugeres opmærksomhed. Det skriver Business.dk.

 – Ekspert: Nye Facebook-ændringer er spin

– ”Allerede sidste kvartal (3. kvartal 2017) lavede vi ændringer, der viser færre virale videoer (videoer, der deles meget mellem brugerne, red.), for at sikre at folk bruger deres tid godt,” skriver Mark Zuckerberg i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Antallet af brugere er steget, dog mindre end forventet. Der er nu 1,4 milliarder mennesker, som hver dag benytter Facebook.

– ”Ved at fokusere på det meningsfulde indhold vil vores fællesskab og forretning blive stærkere på den lange bane,” skriver Mark Zuckerberg videre.

I fremtiden vil Facebook-brugernes opdateringer få mere plads i forhold til reklamer, offentlige profiler og mediers opslag.

 – Facebook vil have dig til at bruge kortere tid på … Facebook

Regnskabet for fjerde kvartal viser, at Facebook er afhængig af annoncekronerne fra mobilannoncer. Ni ud af ti annoncekroner, som Facebook tjener, de stammer nemlig fra mobilannoncerne.

I 2017 omsatte Facebook for 245 milliarder kroner. Størstedelen af dette er fra annonceindtægter. Det oplyser Reuters. Omsætningen steg med 47 procent sidste år. Det skriver DR.dk.

Mere til historien

Facebook har også udgivet en app, der henvender sig til børn og deres forældre. Applikationen hedder Facebook Messenger Kids. Det er endnu uvist om denne kommer til Danmark.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram