Facebook laver chat-app til børn – og deres forældre

Facebook fisker efter de kommende generationer med appen Messenger Kids. Appen styres og overvåges af de voksne.

Facebook bliver ved med at tro, at deres aldersgrænse på 13 år overholdes. Eller de bliver ved med at lade som om, at aldersgrænsen overholdes.

Praktisk fakta er bare, at et hurtigt kig over skulderen på danske børn under 13 år viser, at Facebook nærmest ikke har nogen nedre aldersgrænse.

Sagt med andre ord: Der snydes med personoplysningerne, når der oprettes profiler – med og uden forældrenes billigelse.

Men når det er sagt, så har Facebook svært ved at få fat i de yngre generationer, som i høj grad bruger Snapchat og andre billedbårne sociale medier – heriblandt det Facebook-ejede Instagram.

Nu bliver billedkvaliteten bedre på Messenger

Men nu fisker Facebook efter de yngste børn, og har rullet appen Messenger Kids ud i USA. Det skriver blandt andre Reuters, som tilføjer, at det er for at ekspandere på et uudnyttet marked.

Men appen er ikke kun for børn. Appen er nærmere en udvidelse af en forælders konto, og fungerer kun med en voksens login – altså et login fra en eksisterende Facebook-konto, hvor man skal være 13 år …

Messenger Kids indeholder en række kontrolværktøjer til forældrene. Værktøjerne vises i et nyt kontrolpanel i den voksnes egen Facebook-app.

Børnene kan for eksempel ikke selv tilføje venner eller slette beskeder uden at forældrene er inde over.

Messenger Kids er i udgangspunktet lig den almindelige Messenger-app med en-til-en-chat, gruppe-chat og mulighed for at sende billeder, videoer og tekstbeskeder.

Appen er reklamefri. Og det er ikke muligt købe ting via appen.

Det er endnu uvist, om eller hvornår tjenesten bliver tilgængelig i Danmark.

Mere til historien

Messenger Kids blev lanceret i USA mandag i indeværende uge. Den kan i første omgang hentes til Apple-enhederne iPhone, iPad og iPod Touch. Facebook har dog varslet Messenger Kids til Android-platforme og Amazons enheder.

Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
ICQ chat lukker for evigt – trist?

En af de første og største - ICQ. Nu er det snart slut. ICQ lukker. Hvordan husker du ICQ?

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram