Facebook laver chat-app til børn – og deres forældre

0

Facebook fisker efter de kommende generationer med appen Messenger Kids. Appen styres og overvåges af de voksne.

Facebook bliver ved med at tro, at deres aldersgrænse på 13 år overholdes. Eller de bliver ved med at lade som om, at aldersgrænsen overholdes.

Praktisk fakta er bare, at et hurtigt kig over skulderen på danske børn under 13 år viser, at Facebook nærmest ikke har nogen nedre aldersgrænse.

Sagt med andre ord: Der snydes med personoplysningerne, når der oprettes profiler – med og uden forældrenes billigelse.

Men når det er sagt, så har Facebook svært ved at få fat i de yngre generationer, som i høj grad bruger Snapchat og andre billedbårne sociale medier – heriblandt det Facebook-ejede Instagram.

Nu bliver billedkvaliteten bedre på Messenger

Men nu fisker Facebook efter de yngste børn, og har rullet appen Messenger Kids ud i USA. Det skriver blandt andre Reuters, som tilføjer, at det er for at ekspandere på et uudnyttet marked.

Men appen er ikke kun for børn. Appen er nærmere en udvidelse af en forælders konto, og fungerer kun med en voksens login – altså et login fra en eksisterende Facebook-konto, hvor man skal være 13 år …

Messenger Kids indeholder en række kontrolværktøjer til forældrene. Værktøjerne vises i et nyt kontrolpanel i den voksnes egen Facebook-app.

Børnene kan for eksempel ikke selv tilføje venner eller slette beskeder uden at forældrene er inde over.

Messenger Kids er i udgangspunktet lig den almindelige Messenger-app med en-til-en-chat, gruppe-chat og mulighed for at sende billeder, videoer og tekstbeskeder.

Appen er reklamefri. Og det er ikke muligt købe ting via appen.

Det er endnu uvist, om eller hvornår tjenesten bliver tilgængelig i Danmark.

Mere til historien

Messenger Kids blev lanceret i USA mandag i indeværende uge. Den kan i første omgang hentes til Apple-enhederne iPhone, iPad og iPod Touch. Facebook har dog varslet Messenger Kids til Android-platforme og Amazons enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer