Mere om Huawei Mate 10 Pro

MÜNCHEN: Huawei drillede Apple og Samsung fra scenen under præsentationen af Mate 10 og Mate 10 Pro. Her er flere detaljer om de fede mobilnyheder.

Huawei Mate 10 Pro

Lige efter præsentationen i München fik vi Huawei Mate 10 Pro i hånden (Foto: MereMobil.dk)

Under Huaweis præsentation af Mate 10 og Mate 10 Pro, var de ikke blege for at stikke til konkurrenterne. Jeg fulgte hele showet fra salen i München, som var stedet, hvor Huawei havde henlagt årets præsentation til.

Dette skal du også vide om Mate 10 Pro

Mobildirektøren Richard Yu, der er kendt som en lille energisk mand, pointerede flere gange, hvordan de kommende Mate 10 telefoner er bedre end iPhone X. Ifølge Yu får du mere skærm og bedre batteritid sammenlignet med den kommende iPhone X.

Han gjorde også ekstra ud af at fortælle, at selvom bundkanten er smal, så er der alligevel blevet plads til fingeraftrykslæseren på forsiden. I sammenligningen med iPhone X, konstaterer Richard Yu tørt, at Mate 10 kun kræver et trin for at låse op, hvor du med iPhone X skal igennem tre trin.

På iPhone X skal man først tage telefonen op. Kigge på den, og swipe på skærmen. Det er ifølge Huawei langsommere end deres traditionelle fingeraftrykslæser.

Det blev også plads til at drille Samsung lidt. Richard Yu fortalte fra scenen, at når fingeraftrykslæseren placeres på bagsiden under kameralinsen, så undgår man at fedte kameralinsen, når telefonen skal låses op.

Intelligens giver hurtig telefon i længere tid

Huawei fingerprint

Huawei langede ud efter Samsung. De mente, at Mate 10 Pro har en mere logisk placeret fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Den intelligente chip Kirin 970 bruger AI (kunstig intelligens) til at optimere telefonen. Det betyder ifølge Huawei, at den er meget mere energivenlig og telefonens ydelse optimeres løbende.

Ifølge Richard Yu betyder det, at Huawei Mate 10 telefoner stadig vil føles hurtige selv efter 18 måneders brug. Det sagde han i øvrigt også da Mate 9 Pro blev præsenteret sidste år.

Mobildirektøren sammenlignede med Samsung Galaxy S7, som ifølge Yu, var blevet 195 procent langsommere til at starte apps. Her vil Huawei Mate 10 kun blive 10,6 procent langsommere efter 18 måneder.

Mate 10 unlock

Det er hurtigere at låse Mate 10 Pro op, end iPhone X, mener Huawei (Foto: MereMobil.dk)

Det er naturligvis noget, som er svært at efterprøve i praksis, men det er positivt, at Huawei sætter fokus på, at telefonerne skal bevare deres hastighed længere. I takt med at vores smartphones stiger i pris, bør vi også kunne forvente, at vores telefoner holder sig “friskere” længere.

Huawei: Op til to dages strøm

Mate 10-serien kommer med et kæmpe batteri på 4.000 mAh, som på sidste års model. Sammen med den nyeste version af Android, og den batteriøkonomiske Kirin 970 processor, kan vi altså vente os en rigtig god batteritid. Ifølge Huawei kan du få op til to dages batteritid med Mate 10-telefonerne.

Det er de færreste, der gider at vente på, at mobiltelefonen lader op. Derfor lover Huawei, at de kommende Mate 10-telefoner kan oplades til 58 procents kapacitet på 30 minutter. Det er ifølge Richard Yu 50 procent hurtigere end iPhone 8.

Mate 10 Pro 100 fotogenkendelse

Mate 10 Pro genkender, pga. AI-engine, fotos væsentligt hurtigere end konkurrenterne (Foto: MereMobil.dk)

Et kamera er ikke bedre end fotografen. Derfor vil skal ”Kunstig Intelligens” (AI) gøre vores billeder bedre. AI-delen i Mate 10-telefonerne genkender selv en lang række scenarier og indstiller selv kameraet.

Det betyder, at telefonen kan genkende om du f.eks. vil tage et madbillede. Derefter vælger den automatisk de rigtige indstillinger. Dette skal være med til at gøre det endnu nemmere at tage gode billeder, uden at skulle fumle med indstillingerne.

AI’en i Huawei Mate 10 kan genkende din stemme. Det betyder, at hvis du foretager et opkald i støjende omgivelser, kan den booste din stemme ved at genkende den, og skrue ned for baggrundsstøjen.

Huawei Mate 10 kommer ikke til Danmark

Smartphonen er også en PC

Idéen om at kunne bruge din smartphone som en mini-PC er ikke noget nyt. Senest har vi set Samsung DeX, som lader dig forbinde din Galaxy S8 til ekstern skærm, mus og tastatur.

Huawei præsenterede et lignende system, dog med den forskel, at du ikke behøver en docking-station for at kunne koble telefonen til din PC-skærm.

Med Mate 10 skal du blot tilslutte et kabel fra telefonen til skærmen. Når du bruger Mate 10 telefonen i PC-mode, kan du stadig bruge telefonen uafhængigt. Det betyder, at du kan anvende den som en separat skærm.

Her demonstrerede Huawei hvordan du f.eks. kan vise en præsentation på PC-skærmen og stadig modtage et opkald på telefonen uden, at skulle afbryde din præsentation.

Nu går testen af Mate 10 Pro i gang. Vi har allerede fået telefonen i hånden. Følg med her på MereMobil.dk.

Priser: Det koster Mate 10 Pro i Danmark

Vores billeder af Mate 10 Pro

Mere til historien

Salget starter i slutningen af november her i Danmark

Læs også:
Huawei dropper ekstra hukommelse og 3,5 mm stik

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram