Google måske på vej til opkøb af HTC

0

RYGTE:  Google forhandler lige nu med HTC om et opkøb af HTC’s smartphone-division. Ender det med Google køber HTC?

HTC U 11 (Foto: MereMobil.dk)
HTC U 11 (Foto: MereMobil.dk)

HTC’s storhedstid er umiddelbart forbi på smartphonemarkedet. Der var engang, hvor HTC var tone-angivende på smartphonemarkedet, men nu præsterer de mest røde tal i regnskaberne – gang på gang.

Den seneste topmodel fra HTC, som hedder HTC U11, er ellers en rigtig interessant smartphone, men køberne mangler. Og trods lanceringen af HTC U11 har HTC også fremlagt nyt kvartalsregnskab, der viser den laveste omsætning i hele 13 år. Det skriver Digitimes.com.

MereMobil.dk beskrev U11 som den bedste smartphone fra HTC nogensinde, men det virker ikke til at være nok til at redde den kriseramte mobilproducent.

 – TEST: HTC U11 – HTCs bedste smartphone, nogensinde

HTC er dog kendt for, at producere gode produkter, som tit ender med gode anmeldelser, men manglende salg.

Rygterne svirrer nu om, at Google er i gang med et opkøb af smartphone-divisionen af HTC. Det er både den taiwanesiske avis China Times og store amerikanske Financial Times, der omtaler disse rygter. Faktisk skriver de, at HTC og Google er i gang med ”sidste fase af forhandlingerne”. Forhandlingerne skulle gå på enten et opkøb af smartphone-divisionen eller at Google bliver strategisk partner i HTC.

Google og HTC har også flere gange samarbejdet i forbindelse med udviklingen af Nexus- og Pixel-telefoner.

Bliver købet af HTC en realitet er det ikke første gang, at Google køber en smartphone-producent. I 2011 købte Google nemlig Motorola, men solgte det videre tre år senere til Lenovo.

 – Google er blevet medejer af Lenovo

MereMobil.dk følger sagen.

Mere til historien

Viser det sig, at rygterne holder stik betyder det også, at HTC vil kunne fokusere på deres VR-forretning, som umiddelbart også går ganske fornuftigt.

Læs også:
HTC U11 får Android 8.0 Oreo i fjerde kvartal

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer