Google: Derfor har vi solgt Motorola

1

Google har netop offentliggjort, at de har indgået en aftale med Lenovo omkring køb af Motorola Mobility.

Larry Page, CEO Google
Larry Page, CEO Google

Google købte selv Motorola for tre års tid siden. Denne handel blev dog først endelig godkendt i maj måned 2012, men allerede nu er Google klar til at sælge Motorola videre.

–  Google sælger Motorola til Lenovo

– ”Vi købte Motorola tilbage i 2012 for at hjælpe Android-platformen med en stærkere patentportefølje. I løbet af de seneste 19 måneder har Dennis Woodside og Motorola-teamet gjort et fantastisk arbejde for at genopfinde Motorola. Dette har de gjort ved, at fokuserer på et mindre antal smartphones, som forbrugerne elsker. Både Moto G og Moto X klarer sig rigtig godt og jeg er begejstret for smartphone-lineup’et for 2014. Men da smartphone-markedet er super konkurencedygtigt, så mener vi Motorola vil være bedre tjent med Lenovo, som kan gå ”all-in” i konkurrencen,” sådan skriver Googles CEO Larry Page, om salget af Motorola, på Googles officielle blog.

Larry Page fortæller også, at Lenovo ikke overtager ejendomsretten af Motorolas 17.000 patenter, disse forbliver Googles, ligesom han fortæller Google nu kan koncentrere sig fuldt ud om at forbedre og innovere på Android-platformen.

Handlen koster Lenovo 2,9 milliarder dollars, hvilket svarer til cirka 15,9 milliarder danske kroner. Noget mindre end det beløb Google købte Motorola for, dette beløb var omkring 74 milliarder danske kroner, men det inkluderede også patenterne og udviklingsafdelingen, som Google altså har valgt at beholde.

Lenovo overtager dog både Droid Ultra-serien og de populære Moto X og Moto G.

Handlen er endnu ikke godkendt af hverken de amerikanske eller kinesiske myndigheder, men dette er helt normalt tager tid. Da Google købte Motorola gik der fra august 2011 til maj måned 2012 inden handlen var officielt godkendt.

Mere til historien

Efter meddelelsen omkring købet af Motorola faldt Lenovo’s aktie med mere end 8 procent i Hong Kong, hvilket eftersigende skyldes, at investorerne er bekymret for Motorolas rentabilitet. Til gengæld sted Googles aktie i efter-markedet og lukkede i plus på 2,8 procent – efter at være lukket med minus 1,43 procent i den ordinære handel.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer