Google: Derfor har vi solgt Motorola

Google har netop offentliggjort, at de har indgået en aftale med Lenovo omkring køb af Motorola Mobility.

Larry Page, CEO Google

Larry Page, CEO Google

Google købte selv Motorola for tre års tid siden. Denne handel blev dog først endelig godkendt i maj måned 2012, men allerede nu er Google klar til at sælge Motorola videre.

–  Google sælger Motorola til Lenovo

– ”Vi købte Motorola tilbage i 2012 for at hjælpe Android-platformen med en stærkere patentportefølje. I løbet af de seneste 19 måneder har Dennis Woodside og Motorola-teamet gjort et fantastisk arbejde for at genopfinde Motorola. Dette har de gjort ved, at fokuserer på et mindre antal smartphones, som forbrugerne elsker. Både Moto G og Moto X klarer sig rigtig godt og jeg er begejstret for smartphone-lineup’et for 2014. Men da smartphone-markedet er super konkurencedygtigt, så mener vi Motorola vil være bedre tjent med Lenovo, som kan gå ”all-in” i konkurrencen,” sådan skriver Googles CEO Larry Page, om salget af Motorola, på Googles officielle blog.

Larry Page fortæller også, at Lenovo ikke overtager ejendomsretten af Motorolas 17.000 patenter, disse forbliver Googles, ligesom han fortæller Google nu kan koncentrere sig fuldt ud om at forbedre og innovere på Android-platformen.

Handlen koster Lenovo 2,9 milliarder dollars, hvilket svarer til cirka 15,9 milliarder danske kroner. Noget mindre end det beløb Google købte Motorola for, dette beløb var omkring 74 milliarder danske kroner, men det inkluderede også patenterne og udviklingsafdelingen, som Google altså har valgt at beholde.

Lenovo overtager dog både Droid Ultra-serien og de populære Moto X og Moto G.

Handlen er endnu ikke godkendt af hverken de amerikanske eller kinesiske myndigheder, men dette er helt normalt tager tid. Da Google købte Motorola gik der fra august 2011 til maj måned 2012 inden handlen var officielt godkendt.

Mere til historien

Efter meddelelsen omkring købet af Motorola faldt Lenovo’s aktie med mere end 8 procent i Hong Kong, hvilket eftersigende skyldes, at investorerne er bekymret for Motorolas rentabilitet. Til gengæld sted Googles aktie i efter-markedet og lukkede i plus på 2,8 procent – efter at være lukket med minus 1,43 procent i den ordinære handel.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram