Google er blevet medejer af Lenovo

0

I stilhed er Google nu blevet medejer af verdens største PC-producent, Lenovo. Dette er en del af aftalen i Motorola-salget.

Google logo
Google logo

Internetgiganten Google har uden det store postyr og mediebevågenhed, købt sig ind i verdens største PC-producent, Lenovo. Det skriver Business.dk.

– Google: Derfor har vi solgt Motorola

I sidste måned købte Google nemlig 5,94 procent af den kinesiske producent, for 750 millioner dollars, det fremgår af oplysninger til børsen i Hongkong.

Det kan også betyde, at rygterne om det bliver Lenovo, som skal producere Nexus 6 godt kan blive til virkelighed.

– Nexus 6 skal måske produceres af Lenovo

Dette køb er en del af handelen i sidste uge, hvor Lenovo købte Motorola Mobility. En aftale, som ikke omfatter patenterne, men “kun”mobilproduktionen. Google ejer nu Lenovo-aktier for 618,3 millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

 – Lenovo/Motorola-aftale presser Apple

Købet af Motorola Mobility skal gøre, at Lenovo kommer til at stå stærkere på smartphone-markedet, som domineers af Apple og Samsung.

 – Motorola indkalder til pressemøde

Aftalen kan fra Googles side også være for at få et “ben” ind i Kina, hvor deres markedsandel kun er på 1,6 procent.

Mere til historien

Lenovo overtog sidste år titlen, som verdens største PC-producent efter Hewlett-Packard (HP). Men da PC-salgt falder, så satser producenterne i stedet på en del af kagen på smartphone- og tabletmarkedet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer