Android Nougat øger sin udbredelse – men….

11

Android Nougat øger sine markedsandele når det kommer til udbredelsen af Android-versioner, men den gamle KitKat-version er fortsat mere udbredt end Nougat.

Opgørelsen for august 2017 over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)
Opgørelsen for august 2017 over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)

I juli måned viste tallene, at Android Nougat var installeret på 11,5 procent af alle aktive Android-enheder. Og der har siden da atter været fremgang at spore.

 – Nougat øger markedsandel – Marshmallow er markedsleder

Ifølge de nyeste tal fra Google, der gælder for august 2017 er Android Nougat nu installeret på 13,5 procent af alle aktive Android-enheder. Det svarer til cirka hver ottende Android-enhed altså nu har den nyeste Android-version installeret godt 11 måneder efter den blev frigivet. Rygterne om frigivelsen af Android O vil blive frigivet i nær fremtid svirrer også netop nu.

 – Rygte: Android O kommer til Pixel-telefoner i august

Fordelingen af Android Nougat versionerne 7.0 og 7.1 er i øvrigt, at kun 1,2 procent af dem har den nyeste – altså Android 7.1 Nougat installeret.

Det er fortsat Android Marshmallow, der er markedsleder. Mens Android Lollipop er lige i hælene. De er henholdsvis installeret på 32,3 procent og 29,2 procent af alle aktive Android-enheder. Dermed har de begge store dele af markedet fortsat.

Den gamle Android KitKat-version er også fortsat installeret på flere enheder end Android Nougat altså er.

 – Android har et elendigt omdømme – er du ligeglad?

Google har i øvrigt givet de mange Android-brugere et håb om, at Android O ikke vil være så længe om at blive udrullet. Her er nemlig gjort flere tiltag, der kan gøre softwareopdateringer hurtigere rulles ud til de forskellige smartphone-modeller. Eksempelvis skal opdateringer ikke forbi processor-producenter.

Mere til historien

Flere producenter vælger også, at køre med så rene Android-versioner som overhovedet muligt, da det gør de hurtigere kan opdatere. Senest har også Lenovo meldt ud, at de vil minimere deres egne tilpasninger.

Læs også:
Google vil dårlige Android-apps til livs

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer