Android Nougat øger sin udbredelse - men....

Android Nougat øger sine markedsandele når det kommer til udbredelsen af Android-versioner, men den gamle KitKat-version er fortsat mere udbredt end Nougat.

Opgørelsen for august 2017 over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)

Opgørelsen for august 2017 over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)

I juli måned viste tallene, at Android Nougat var installeret på 11,5 procent af alle aktive Android-enheder. Og der har siden da atter været fremgang at spore.

 - Nougat øger markedsandel - Marshmallow er markedsleder

Ifølge de nyeste tal fra Google, der gælder for august 2017 er Android Nougat nu installeret på 13,5 procent af alle aktive Android-enheder. Det svarer til cirka hver ottende Android-enhed altså nu har den nyeste Android-version installeret godt 11 måneder efter den blev frigivet. Rygterne om frigivelsen af Android O vil blive frigivet i nær fremtid svirrer også netop nu.

 - Rygte: Android O kommer til Pixel-telefoner i august

Fordelingen af Android Nougat versionerne 7.0 og 7.1 er i øvrigt, at kun 1,2 procent af dem har den nyeste – altså Android 7.1 Nougat installeret.

Det er fortsat Android Marshmallow, der er markedsleder. Mens Android Lollipop er lige i hælene. De er henholdsvis installeret på 32,3 procent og 29,2 procent af alle aktive Android-enheder. Dermed har de begge store dele af markedet fortsat.

Den gamle Android KitKat-version er også fortsat installeret på flere enheder end Android Nougat altså er.

 - Android har et elendigt omdømme - er du ligeglad?

Google har i øvrigt givet de mange Android-brugere et håb om, at Android O ikke vil være så længe om at blive udrullet. Her er nemlig gjort flere tiltag, der kan gøre softwareopdateringer hurtigere rulles ud til de forskellige smartphone-modeller. Eksempelvis skal opdateringer ikke forbi processor-producenter.

Mere til historien

Flere producenter vælger også, at køre med så rene Android-versioner som overhovedet muligt, da det gør de hurtigere kan opdatere. Senest har også Lenovo meldt ud, at de vil minimere deres egne tilpasninger.

Læs også:
- Google vil dårlige Android-apps til livs

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram