Google vil dårlige Android-apps til livs

Nye søge- og opdagelses-algoritmer skal hjælpe Google Play-kunderne med at finde “kvalitets”-apps. Systemet vil straffe de dårlige apps. 

Android instant apps

Nu skal de gode apps belønnes (Foto: Google)

Googles app-butik til Android-telefoner har rigtigt mange apps. Faktisk har Google Play, som butikken hedder, så mange apps, at forbrugerne ofte ikke har held med at finde “kvalitets”-apps. Derfor har Google ændret på flere algoritmer i Google Play. Det skriver internetgiganten i sin blog for Android-udviklere.

De nye algoritmer tilgodeser de apps, som crasher mindst, da dette ifølge Google er et udtryk for kvalitet. Resultatet er, at brugerne nu downloader flere “kvalitets”-apps, lyder det fra Google. Ændringerne i algoritmerne kommer som følge af, at halvdelen af alle 1-stjernede anmeldelser i Googe Play fokuserer på den pågældende apps stabilitet.

Færre crashes lig bedre placering

Hvis du ofte shopper i Google Play vil du måske have opdaget effekten af de nye algoritmer. De spiller nemlig ind når du søger på apps eller bladrer dig igennem app-butikkens forskellige kategorier.

De nye algoritmer fremhæver de apps, som har færrest problemer. Det betyder, at de står øverst i søgeresultaterne. Søger du eksempelvis efter “Camera”, så ligger appen “Open Camera” for tiden øverst. Og det er selvom andre tilsvarende apps bliver vurderet bedre af brugerne.

Ifølge Google så skulle den nye rangering af apps også være synlig, hvis du dykker ned i én af butikkens kategorier. Hvis du finder spil så vil underkategorien kaldet “Anbefalet til dig” rumme apps som crasher mindre end konkurrenterne. Google anbefaler også apps ud fra en række andre parametre. Eksempelvis baserer nogle af forslagene så på hvilke apps, du har installeret på din telefon eller tablet.

Mere til historien

I foråret kunne Google fejre, at verdens Android-brugere til sammen havde installeret mere end 80 milliarder apps i 2016. Google Play slog dørene op i 2012 under navnet Android Market. Dermed kunne butikken fejre sin fem års fødselsdag.

Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram