Nougat øger markedsandel – Marshmallow er markedsleder

1

Flere Android-enheder opdateres til Android 7 Nougat, men væksten af den aktuelt nyeste Android-version går fortsat langsomt.

Opgørelse over den seneste udbredelse af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google/Android Dashboard)
Opgørelse over den seneste udbredelse af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google/Android Dashboard)

Den næste store Android-version, som lyder navnet Android O, er på vej, men det er fortsat begrænset hvor mange der endnu har Android 7 Nougat installeret på deres enheder.

 – Rygte: Android O kommer til Pixel-telefoner i august

I den seneste opgørelse fra Google har Android 7 Nougat nået en milepæl – nemlig at være installeret på mere end hver tiende aktive Android-enhed. Ifølge de seneste tal er Android 7 Nougat nu installeret på 11.5 procent af alle Android-enheder, hvilket er en stigning på 2 procent i forhold til sidste måned.

Men det er Android 6 Marshmallow, som nu er den version, at flest aktive Android-enheder har installeret. Dennes markedsandel er i denne måned øget med 0,6 procent og ligger nu på 31,8 procent.

Marshmallow nu mest populære Android-version

Den gamle Android 4 KitKat er endnu installeret på 17.1 procent af de aktive Android-enheder. Og faktisk er de ældre versioner (Gingerbread, Ice Cream Sandwich og Jelly Bean) samlet installeret på 9,5 procent af de aktive Android-enheder.

 – Google vil opdatere Android hurtigere

De seneste tal fra Google er opgjort i en syvdages periode frem til torsdag den 6. juli 2017.

Det er endnu uvist, hvornår den næste store Android-version frigives, samt hvad dens officielle navn bliver. På nuværende tidspunkt er den kun kendt under navnet Android O, men det ventes den får et “sødt” navn ligesom de øvrige versioner har.

Mere til historien

Allerede tilbage i forbindelse med frigivelsen af Android 4.4 KitKat har Google ønsket, at gøre op med den store fragmentering, som generelt har været Androids store problem. For brugere er det rart, at få nye softwareopdateringer da det er med til at øge sikkerheden. Google er dog begyndt at udsende månedlige sikkerhedsopdateringer. Men ikke alle producenter opdaterer deres enheder hver måned.

Læs 0gså:
Google vil opdatere Nexus-enhederne hver måned

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer