Google vil opdatere Nexus-enhederne hver måned

0

Hver måned vil Google udsende sikkerhedsopdateringer til Nexus-enhederne.

Nexus GoogleNexus telefoner og tablets fra Google modtager, som de første, nye udgivelser af Android-systemet, men fremover kommer der flere mindre opdateringer, som primært vil fokusere på sikkerhedsaspekterne omkring enhederne. Det skriver Google på den officielle Android-blog.

Over de seneste tre år har Google hver måned informeret producenter af Android-enheder om sikkerhedsproblemer, så producenterne har haft mulighed for at holde deres produkter sikre.

Denne viden bruger Google nu også selv. På månedsbasis sendes fremover sikkerhedsopdateringer til Nexus-produkterne via OTA (Over The Air Update).

Følgende enheder er med på opdateringslisten: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 og Nexus Player. Rettelserne sendes desuden ud til offentligheden via Android Open Source Project.

Nexus opdateres i mindst to år

Nexus enhederne lover Google at holde opdateret med store Android-udgivelser i minimum to år. Sikkerhedsrettelser skal køberne af et Nexus-produkt forvente at modtage i op til tre år, regnet fra det tidspunkt hvor enheden er gjort tilgængelig af Google, og altså ikke regnet fra købsdatoen.

Android er, ifølge Google, open source, hvilket betyder, at alle har muligheden for at kigge ind i systemet, og deltage i at identificere potentielle sikkerhedsrisici. Det er med til, at gøre platformen stærkere, mener Google.

Dette er fulgt op af et såkaldt ”Security Rewards Program” som belønner de udviklere, der investerer tid i, at påpege og eventuelt løse forskellige sikkerhedsproblemer. Der betales op til 8.000 dollars per sikkerhedsfejl der findes og rapporteres.

Samsung vil ikke længere blokere Windows Update

Mere til historien

Samsung annoncerede fornyligt, at de til Galaxy-enhederne vil frigive månedlige sikkerhedsopdateringer. Samsung beskriver ikke hvilke Galaxy-produkter, der er kvalificeret til disse opdateringer eller hvor længe man kan forvente at modtage dem.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer