Google vil opdatere Nexus-enhederne hver måned

Hver måned vil Google udsende sikkerhedsopdateringer til Nexus-enhederne.

Nexus GoogleNexus telefoner og tablets fra Google modtager, som de første, nye udgivelser af Android-systemet, men fremover kommer der flere mindre opdateringer, som primært vil fokusere på sikkerhedsaspekterne omkring enhederne. Det skriver Google på den officielle Android-blog.

Over de seneste tre år har Google hver måned informeret producenter af Android-enheder om sikkerhedsproblemer, så producenterne har haft mulighed for at holde deres produkter sikre.

Denne viden bruger Google nu også selv. På månedsbasis sendes fremover sikkerhedsopdateringer til Nexus-produkterne via OTA (Over The Air Update).

Følgende enheder er med på opdateringslisten: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 og Nexus Player. Rettelserne sendes desuden ud til offentligheden via Android Open Source Project.

Nexus opdateres i mindst to år

Nexus enhederne lover Google at holde opdateret med store Android-udgivelser i minimum to år. Sikkerhedsrettelser skal køberne af et Nexus-produkt forvente at modtage i op til tre år, regnet fra det tidspunkt hvor enheden er gjort tilgængelig af Google, og altså ikke regnet fra købsdatoen.

Android er, ifølge Google, open source, hvilket betyder, at alle har muligheden for at kigge ind i systemet, og deltage i at identificere potentielle sikkerhedsrisici. Det er med til, at gøre platformen stærkere, mener Google.

Dette er fulgt op af et såkaldt ”Security Rewards Program” som belønner de udviklere, der investerer tid i, at påpege og eventuelt løse forskellige sikkerhedsproblemer. Der betales op til 8.000 dollars per sikkerhedsfejl der findes og rapporteres.

- Samsung vil ikke længere blokere Windows Update

Mere til historien

Samsung annoncerede fornyligt, at de til Galaxy-enhederne vil frigive månedlige sikkerhedsopdateringer. Samsung beskriver ikke hvilke Galaxy-produkter, der er kvalificeret til disse opdateringer eller hvor længe man kan forvente at modtage dem.

Mere end 8 ud af 10 har iOS 16

Apple er rigtigt gode til, at få brugerne til at opdatere deres enheder. Her er de nyeste officielle tal fra Apple.

(mere…)
Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram