Samsung vil opdatere Android hver måned

1

Sikkerhedsbrister skal fremover rettes hurtigere. Samsung har lanceret en ny strategi for opdateringer.

Samsung Galaxy A8 (Lækket foto)
Samsung Galaxy A8 (Lækket foto)

Samsung tager nu anderledes fat på sikkerhedshåndteringen omkring Galaxy-telefonerne. En ny plan for fremtidige patches er meldt ud, og ifølge Samsung vil der blive udsendt opdateringer en gang om måneden.

Sammen med operatørerne vil Samsung sikre, at sikkerhedsopdateringerne hurtigere kommer ud til telefonerne.

Software bliver konstant udsat for forskellige typer af angreb, og derfor er det vigtig med en hurtig respons-proces, så kritiske sikkerhedshuller hurtigt kan lukkes, lyder det i et statement fra Samsungs excutive vice president Dong Jin Koh.

Det er den seneste tids sikkerhedsproblemer, som har fået Samsung til at gentænke deres tilgang til sikkerhedsopdateringer, lyder det fra mobilproducenten.

Midt på sommeren blev i omegnen af 600 millioner Samsung-telefoner ramt af en sikkerhedsbrist omkring tastaturet. Fejlen blev første gang rapporteret i november 2014, men først i juni 2015 blev fejlen udbedret. I slutningen af juli blev der opdaget en brist i selve Android-systemets håndering af MMS, hvor et tilsendt videoklip kan gøre telefonen sårbar overfor angreb.

Samsung har ikke fortalt noget om hvornår den nye sikkerhedspolitik bliver implementeret, og hvilke Galaxy-enheder der bliver omfattet af de nye proces.

Mere til historien

Sikkerhedsspørgsmålet er de seneste par år blevet stadigt vigtigere for mobilindustrien, da en stor del af vores privatliv ligger på smartphonen. Vi har i et podcast sat fokus på myter og fakta om svindelopkald, som rammer helt almindelige telefonbrugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer