Potentiel sikkerhedsbrist i Samsungs mobiltastatur

Tastaturet i bl.a. Galaxy S5, S6, Note m.fl. er ramt af et alvorligt sikkerhedsproblem.

Samsung Tastatur by SwiftKey

Samsungs tastatur i en række Galaxy-telefoner er baseret på SwiftKey, som i Samsungs-udgave, har en sikkerhedsbrist

Tastaturet på over 600 millioner telefoner fra Samsung har potentielt en sikkerhedsbrist. Når der søges efter sprogpakker til tastaturet sker det ukrypteret og i klartekst. Det kan udnyttes til at sende ondsindet kode til telefonen, og følsomme oplysninger som tekstbeskeder og kontaktpersoner kan listes ud af mobilen.

Sikkerhedsproblemet blev første gang rapporteret af Ryan Welton i november 2014, men skulle stadig eksistere i de nye telefoner Samsung Galaxy S6 og S6 Edge. Telefoner som Galaxy S5, Note-serien, Galaxy S3 og S4 er angiveligt også ramt.

Ifølge NowSecure kan et angreb mod en telefon, i yderste konsekvens, give adgang til GPS, kamera og mikrofon. Applikationer kan, uden brugerens viden, installeres på enheden, og angriberen kan forsøge at få adgang til billeder m.m.

Samsung Tastatur, som er ramt, en en modificeret udgave af SwiftKey-tastaturet, der er preinstalleret på telefonerne, og derfor ikke kan deaktiveres eller afinstalleres. Problemet kan således kun løses af Samsung med en softwareopdatering til de berørte enheder, hvilket kan være en temmelig omfattende proces for producenten.

Den SwiftKey applikation som ligger i Google Play, er ikke ramt af problemet, oplyser SwiftKey i et officielt statement. Selvom man installerer SwiftKey manuelt, vil fejlen stadig eksistere på telefonen, da installationen ikke erstatter Samsungs pre-installerede version.

Sikkerhedsfirmaet NowSecure har postet en større teknisk artikel om sikkerhedsfejlen i tastaturet. Også Arstechnica.com går i dybden med problemet.

Samsung har efter denne artikel gik online udsendt rettelser til tastaturet, der løser sikkerhedsproblemet.

Android 5.1.1 til Galaxy S6 er godt på vej
Samsung retter nat-ur fejl i S6 Edge

Mere til historien

Det er ikke første gang sikkerhedsproblemer beskrives omkring Samsungs telefoner. I marts 2014 blev der angiveligt fundet en slags bagdør i modem-chippen.

Samsung Galaxy S23 FE kommer til Danmark nu

Lavprisudgaven af Galaxy S23, der hedder Galaxy S23 FE, rammer nu endelig Danmark. Se priserne her.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE snart klar i Europa

KORT NYT: Samsung ventes, at lancere Galaxy S23 FE på det europæiske marked senere denne uge.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 – billeder og specifikationer lækket

Vi forventer, at Samsung allerede i næste måned vil løfte sløret for Galaxy S24-serien. Allerede nu er der lækket billeder og specifikationer.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram