Google vil gøre op med langsomme Android-opdateringer

Google er klar med Project Treble, som skal forsøge at løse problemet med udrulningen af Android-opdateringer, der sker for langsomt.

Android-platformens måske største problem vil Google nu forsøge at løse. I forbindelse med frigivelsen af Android O er Google også klar med Project Treble, der er Googles forsøg på at gøre noget ved udrulningen af Android-opdateringer – som, ifølge Google, selv er for langsom. Det skriver Google på sin blog.

Det er ikke første gang, at Google har forsøgt at gøre noget ved dette problem. Allerede i december 2013 kunne vi skrive, at Google med Android 4.4 KitKat ville gøre op med fragmenteringen. Derfor havde Android 4.4 KitKat ikke så store krav til hardwaren, som tidligere Android-versioner havde haft.

Android 4.4 KitKat er dog fortsat installeret på små 20 procent af alle aktive Android-enheder, ifølge den seneste opgørelse fra Google.

Android 7.0 Nougat ‘brager frem’ i udbredelse

Android-styresystemet er frit tilgængeligt (open source) og der er mange aktører inde over når Android-telefoner skal have den seneste softwareopdatering.

Project Treble fjerner et par led i processen

Når Google udgiver en Android-version fungerer processen i dag sådan, at chipproducenter som Qualcomm og Exynos skal levere nye drivere til softwaren. Efterfølgende kan softwareproducenterne så tilføje deres egne tilpasninger til kildekoden. Sidste trin i mange lande er, at teleselskaberne så skal give grønt lys for udsendelse af opdateringerne. Dette gøres efter den er testet på netværkene.

Med Project Treble fjernes leddet med, at hver Android-version ikke behøver have opdateret chipproducenternes kildekode. Dette led er en langsommelig proces, som i værste fald kan tage måneder.

 – Google klar med Android O – se nogle af nyhederne her

Derfor er der også håb for, at Project Treble får succes med, at udrulningen af softwareopdateringer vil kunne ske hurtigere i fremtiden.

Du skal dog ikke forvente, at opdateringerne er klar øjeblikkeligt fremadrettet. De skal fortsat godkendes af teleselskaber og have producenternes tilpasninger.

Det er også først når Google udsender Android O til offentligheden, at det for alvor kan ses om det ændrer noget.

Mere til historien

Ved den seneste opgørelse fra Google på udbredelsen af Android-versionerne har Android 7 Nougat (7.0 og 7.1) fortsat kun en markedsandel på 7,1 procent.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram