Android 7.0 Nougat ‘brager frem’ i udbredelse

Googles seneste opgørelse viser, at Android 7.0 Nougat nu har haft den største vækst i Nougat-versionens levetid.

Opgørelse over udbredelsen af Android-versioner (Kilde: Google)

Opgørelse over udbredelsen af Android-versioner (Kilde: Google)

Google har netop frigivet den seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versionerne. Og salgsstarten af Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+, samt LG G6 har gjort, at Android 7.0 Nougat nu har oplevet versionens største vækst i dens levetid. I forhold til april måned har Android 7.0 Nougat haft en vækst på 2,2 procent.

Android 7 Nougat, som tæller versionsnumrene 7.0 og 7.1, har nu en samlet markedsandel på 7,1 procent.

I øvrigt er Galaxy S8’erne og LG G6 lanceret med Android 7.0 Nougat og ikke Android 7.1 Nougat, der ellers er den nyeste Android-version.

Sony har eksempelvis lanceret deres nyeste telefoner med Android 7.1.1 Nougat.

Væksten er også størst på Android 7.0 Nougat, som står for 1,7 procent af væksten. Mens Android 7.1 Nougat er blevet synlig med 0,5 procent af markedet. Dog er begge Nougat-versioner samlet som én nu.

Android 7.1 Nougat – her er nyhederne

Android 6.0 Marshmallow har en markedsandel på 31,2 procent, mens Android 5 Lollipop fortsat er den mest udbredte Android-version med en markedsandel på 32 procent.

Det er særligt versionerne KitKat, Jelly Bean og Ice Cream Sandwich, som har mistet lidt markedsandele i den forgangne måned.

Mere underligt er det, at Gingerbread er vækstet 0,1 procent den seneste måned. I aprils opgørelse havde de 0,9 procent markedsandel, mens de i marts måneds opgørelse havde 1,0 procent markedsandel, hvilket altså også er tilfældet denne måned.

Det ventes også, at der i næste måned vil være en vækst til Android 7 Nougat-versionerne. Både fordi salget af Galaxy S8’erne for alvor kommer i gang, samt der lanceres andre telefoner på markedet med Android Nougat fra salgsæsken.

Mere til historien

Allerede nu snakkes der om den næste Android-version, som i skrivende stund hedder Android O. Hvad det endelige “navn” bliver er uvist ligesom det heller ikke er offentliggjort, hvornår den frigives. Men selvom der altså snakkes om denne på nuværende tidspunkt, så er det endnu ikke 1 ud af 10 aktive Android-versioner, som har Android 7 Nougat installeret.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram