Google klar med Android O – se nogle af nyhederne her

Google er klar med en tidlig version af den næste store Android-opdatering, som lyder navnet Android O. Se nogle af nyhederne her.

Android O logo (Kilde: Google)

Android O logo (Kilde: Google)

Tirsdag den 21. marts 2017 udgav Google, som lidt af en overraskelse, en tidlig version af den næste store Android-opdatering. Indtil videre lyder den navnet Android O. Det oplyste Google ved frigivelsen i et officielt blogindlæg.

Der er tale om et Developer Preview, hvilket altså er lig med Apples betaversioner til iOS-opdateringerne. Android O er på et endnu tidligere stadie end beta. Det vil sige i alpha-stadiet.

Det betyder også, at softwaren fortsat er fyldt med en fejl og mangler, så den kan være næsten umulig at bruge på ens primære telefon. Det ventes også, at den endelige version først frigives til de første telefoner om nogle måneder.

Google vil i alt lancere fire Developer Previews, hvoraf næste udgivelse i maj bliver en betaversion. Derudover vil de også udsende en version i juni og en i juli, mens det ventes den endelige version frigives til de første Nexus- og Pixel-telefoner i tredje kvartal.

 - Android O - nogle af de kommende nyheder

Android O – nogle af nyhederne

Men hvad bringer denne Android-version med sig af nyheder? Google har afsløret flere af nyhederne på deres officielle Android-website. Men der er også flere nyheder i softwaren, oplyser Android Police.

Vi bringer her en oversigt over nogle af de nyheder, som på nuværende tidspunkt er at finde i softwaren.

Nye indstillinger

Designet på indstillingerne er ændret igen til et helt nyt, hvilket også betyder der er flyttet rundt på nogle områder og tingene er samlet under nye menupunkter. Eksempelvis finder du menupunktet ”Forbundne enheder”, der samler Bluetooth, NFC, Cast, Android Beam m.m. Andre menupunkter, som batterifanen, har også fået helt nyt design.

Udskyd notifikationer

Android O giver dig muligheden for, at udskyde eller sætte notifikationer på ”snooze”, hvis du ikke lige har tid/lyst til at tage stilling til dem her og nu. Du kan udsætte notifikationerne 15, 30 eller 60 minutter, hvorefter den vil dukke op igen. Dette gøres ved, at skubbe notifikationen til side, hvorefter et ikon kommer til syne, som giver mulighed for udskydelse.

 - Flest Android-brugere har fortsat Android Lollipop

Bedre batteritid

Android O byder også på store forbedringer af batteritiden. Dette gøres ved, at der indføres en strengere begrænsning for at lade applikationer køre i baggrunden. Applikationer kan heller ikke tjekke efter enhedens placering i baggrunden ligeså let. Det bør også betyde, at GPS’en og positionering bruger mindre strøm med Android O.

Genveje på låseskærmen

Det bliver muligt, at tilføje egne genveje til applikationer i bunden af låseskærmen via System UI Tuner-funktionen, så brugerne får hurtigere adgang til to udvalgte applikationer.

Picture-in-Picture tilstand

Denne funktion findes allerede på Android TV. Men Android-telefoner og tablets kan med Android O nu også vise indhold i picture-in-picture tilstand. I denne tilstand minimeres eksempelvis en video i det ene hjørne af skærmen, mens du så kan gøre andre ting på skærmen.

Bluetooth-lyden kan afspilles i højere kvalitet

Android O understøtter afspilning af lyd i høj kvalitet til og fra Bluetooth-enheder, som understøtter aptX-codec. Denne leverer mindre forsinkelse end almindelig Bluetooth.

 - WEB-TV: 3 ting du vil vide om Nokia's Android-telefoner

Juster selv ikoner

I forbindelse med lanceringen af Pixel-telefonerne introducerede Google runde ikoner. Dette bliver nu erstattet af en ”mere langsigtet løsning” – nemlig ikoner der kan justeres af sig selv. Ikonerne opbygges af flere lag, og er som udgangspunkt firkantede, men kan ændres i udtryk ved at tilføje eller fjerne lag. Dermed giver Android O muligheden for, at brugerdefinere ikoner mere end tidligere.

Skift tema – i stock Android?

Der har sneget sig en ny mulighed ind i softwaren for, at skifte tema. I skrivende stund er muligheden der kun for at vælge mellem temaerne ”Inverted” og ”Pixel”, men funktionen kan altså være et tegn på, at der i den ellers ”rene Android” (stock Android) kommer muligheden for temaer – hvilket kendes fra en række af de forskellige Android-tilpasninger.

Flere nyheder vil formentlig komme til løbende. Både i takt med flere opdateringer, men også i takt med softwaren testes igennem.

Allerede nu kan du downloade Android O Developer Preview til en række Android-telefoner. Det kræver dog, at du har en Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL Pixel C-tablet eller en Nexus Player-Android TV-boks, samt lidt teknisk snilde.

Mere til historien

Google har endnu ikke meldt ud præcis hvornår de er klar med den endelige udgivelse af Android O til offentligheden - ligesom det endelige navn heller ikke kendes endnu. De øvrige Android-versioner har jo "slik/kage"-navne, så mon ikke Android O også får det. Rygtebørsen gætter netop nu på Oreo, der vil være det første "reklame-navn" siden Android KitKat.

Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
iOS 16 siger farvel til disse telefoner

OVERBLIK: Når Apple til efteråret er klar med den store iOS 16-opdatering, så betyder det et farvel til nogle iPhone-modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram