Nougat stadig langt fra Marshmallow og Lollipop

Den seneste opgørelse, der viser udbredelsen af Android-versionerne, viser en fremgang ved Android Nougat, men Lollipop og Marshmallow er langt i front.

Udbredelsen af Android-versionerne - april 2017 (Kilde: Google Android)

Udbredelsen af Android-versionerne – april 2017 (Kilde: Google Android)

Den seneste opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner er klar. Og opgørelsen viser, at selvom flere har fået Android 7.0 Nougat opdateringen, så er der stadigvæk langt op til de versioner, som flest Android-brugere har.

 – Googles Assistent kommer til ældre Android versioner

Siden opgørelsen fra sidste måned (marts 2017) så er andelen af de Android-enheder, som har fået Nougat steget med det der svarer til 75 procent. Markedsandelen er dog kun gået fra 2,8 procent til 4,9 procent. Dermed er både Jelly Bean og KitKat fortsat mere udbredte end Nougat. Så trods den procentvise store fremgang er Nougat fortsat den tredjemindst udbredte Android-version.

De versioner der er mindre udbredte end Nougat er Gingerbread og Ice Cream Sandwich.

 – Android Marshmallow udrulles langsommere end Lollipop

Førstepladsen sidder den mere end to år gamle version Lollipop fortsat på med 32 procent, mens Marshmallow indtager andenpladsen med 31,2 procent.

Mere til historien

Tilbage i december 2013 skrev vi på MereMobil.dk, at Google ville gøre det op med fragmenteringen på Android-telefoner. Derfor havde Android 4.4 KitKat ikke så store krav til hardwaren, som tilfældet havde været med tidligere Android-versioner. Men det har dog ikke betydet, at flere telefoner altså får opdateringerne. Hvilket blandt andet sås da eksempelvis Android Marshmallow blev udrullet langsommere end Lollipop. I maj 2017 havde 7,5 procent af alle aktive Android-enheder Marshmallow installeret, så det er spændende hvor mange der næste måned har Nougat. Der lanceres pt. flere telefoner med Android 7.0 Nougat fra salgsæsken.

Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram