Googles Assistent kommer til ældre Android versioner

MWC: Google Assistant kommer til Android Marshmallow og Nougat og med flere sprog i år.

Google Assistant (Foto: Google)

Google Assistant (Foto: Google)

Google har annonceret, at deres tale-assistent kommer til Android 6.0 Marshmallow og 7.0 Nougat senere i uge 9. Det er godt nyt for alle der vil udnytte Googles hjerne og tale til sin telefon.

Googles Assistent var tidligere begrænset til kun deres egne telefoner, altså Google Pixel, men kommer nu ud til rigtigt mange flere Android modeller.

Der er dog det lille aber dabai, at Google Assistant kun kan tale engelsk og tysk. Google siger dog, at flere sprog vil tilføjet senere, men mere præcist om dansk overhovedet er på tegnebrættet er uvist.

- Flere sprog på vej til Google Assistant

Opdateringen vil komme som en "over-the-air", OTA, opdatering via Google Play. Til at starte med, vil det kun være for folk der taler engelsk i USA, Storbritanien, Canada og Australien. Det vil også komme til tyskerne i uge 9. Men folk med en anden dialekt af tysk må også kigge langt, blandt andet østrigere og den tysktalende del af Schweiz.

- PODCAST: Så vilde bliver de digitale assistenter

Produktchef for Google Assistant, Gummi Hafsteinsson, siger "Vores mål er at være tilgængelig hvor end man har brug for det". Nyheden kom søndag, op mod Mobile World Congress, hvor det meste af mobil-industrien er samlet. Men er det for sent?

For sent til festen?

I 2011 introducerede Apple Siri, men lang værre er det, at en række af Googles samarbejdspartnere har sagt at de vil bruge Amazons taleassistent Alexa. Whirlpool, Ford og andre annoncerede det i januar til CES messen. Samtidig vil Huawei også bruge Alexa, og Samsung er i gang med at udvikle deres egen taleassistent.

I en pressemeddelelse siger Google, at man til MWC kan afprøve assistenten med HTC, Huawei, Samsung og Sony modeller. Hvad det mere konkret betyder for det fremtidige samarbejde vil kun tiden vise. LG G6 vil være den første telefon hvor assistenten er integreret, så også LG står ved Google's side.

LG G6 får Google Assistant

Mere til historien

Det er dog ikke kun på smartphones at Google vil integrere assistenten, det er alt fra biler, til opvaskemaskiner og naturligvis TV, hvor Android Tv er på en række Sony, Panasonic og Philips modeller.

Google Assistant på vej til Android TV

Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Google arbejder på AirTag-konkurrent

RYGTE: En AirTag-konkurrent er på vej fra Google. Den præsenteres måske ved Google I/O i maj måned.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Pixel 7 eller Pixel 7 Pro - de vigtigste forskelle

VIDEO: Kom tæt på Google Pixel 7. I denne test ser jeg på de vigtigste forskelle mellem Pixel 7 og Pixel 7 Pro.

(mere…)
Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Pixel 7 test | Google imponerer igen

TEST: Mindre skærm, færre kameraer og langsom opladning. Pixel 7 har mangler - men prisen er lavere end Pixel 7 Pro. Skal du købe? Læs min Pixel 7 test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram