Danmark er testland for lynhurtigt 5G-netværk

Lynhurtig 5G-netværksteknologi bliver testet i Danmark, der ifølge Huawei er et perfekt testland.

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)

Huaweis hovedkvarter København har fuldt fokus på udvikling af fremtidens 5G-netværk i samarbejde med Huawei, og andre aktører, rundt omkring i verden. (Foto: MereMobil.dk)

Kommercielt 5G-netværk forventes udrullet i 2020, og danskerne kommer med helt frem i forreste linje, når det gælder den nye netværksteknologi. Danmark er nemlig testland for 5G.

– ”Når vi har valgt at bruge Danmark som testland, er det, fordi I på mange måder er et foregangsland for innovation. I forhold til landets størrelse findes rigtigt mange high-tech virksomheder, og talentmassen er stor,” lyder det fra adm. direktør Jason Lan, Huawei Technologies Denmark, i Børsen.

Han betegner danskerne som meget teknologiparate.

Lige nu er Huawei, sammen med industrien, i gang med international standardisering af 5G. Arbejdet forventes at vare frem til 2018, og en egentlig udrulning ligger i planerne til 2020. Foreløbigt har Huawei investeret mere end 600 mio. dollars i udvikling af netværk til 5G, skriver avisen.

Ifølge Jason Lan, Huawei i Danmark, er 5G særligt vigtigt i den igangværende udvikling af selvkørende biler og smart cities. Han forventer et enormt træk på mobilnettet når dette, og Internet of Things (IoT), for alvor slår igennem.

Internet of Things overtager mobilnettet

De første skridt på vejen til 5G dukker ses allerede. Tilbage i januar demonstrerede Huawei et 5G-testsetup hos TDC, hvor der blev trukket over 70 gbit/s downloadshastighed.

Her passerer Huawei 70 gbit/s download på 5G i Danmark

Vil du vide mere om 5G så lyt til episoden ”Fremtidens mobilnet skal være mere stabilt end el-nettet” fra MereMobil podcast. Her bliver du klogere på perspektiverne i 5G, der langt fra kun handler om hastigheder.

Mere til historien

Hen over 2017 får 1 million husstande i Danmark adgang til downloadhastigheder på 1 gbit/s. Det sker når Huawei og TDC ruller verdens første gigaspeed-netværk ud på coax-nettet (kabel-tv). Læs her mere om planerne for gigaspeed-bredbånd hos TDC.

Få hurtigt 5G-internet netop nu med 30 dages prøvetid

Er 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
45 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram