Danmark er testland for lynhurtigt 5G-netværk

0

Lynhurtig 5G-netværksteknologi bliver testet i Danmark, der ifølge Huawei er et perfekt testland.

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)
Huaweis hovedkvarter København har fuldt fokus på udvikling af fremtidens 5G-netværk i samarbejde med Huawei, og andre aktører, rundt omkring i verden. (Foto: MereMobil.dk)

Kommercielt 5G-netværk forventes udrullet i 2020, og danskerne kommer med helt frem i forreste linje, når det gælder den nye netværksteknologi. Danmark er nemlig testland for 5G.

– ”Når vi har valgt at bruge Danmark som testland, er det, fordi I på mange måder er et foregangsland for innovation. I forhold til landets størrelse findes rigtigt mange high-tech virksomheder, og talentmassen er stor,” lyder det fra adm. direktør Jason Lan, Huawei Technologies Denmark, i Børsen.

Han betegner danskerne som meget teknologiparate.

Lige nu er Huawei, sammen med industrien, i gang med international standardisering af 5G. Arbejdet forventes at vare frem til 2018, og en egentlig udrulning ligger i planerne til 2020. Foreløbigt har Huawei investeret mere end 600 mio. dollars i udvikling af netværk til 5G, skriver avisen.

Ifølge Jason Lan, Huawei i Danmark, er 5G særligt vigtigt i den igangværende udvikling af selvkørende biler og smart cities. Han forventer et enormt træk på mobilnettet når dette, og Internet of Things (IoT), for alvor slår igennem.

Internet of Things overtager mobilnettet

De første skridt på vejen til 5G dukker ses allerede. Tilbage i januar demonstrerede Huawei et 5G-testsetup hos TDC, hvor der blev trukket over 70 gbit/s downloadshastighed.

Her passerer Huawei 70 gbit/s download på 5G i Danmark

Vil du vide mere om 5G så lyt til episoden ”Fremtidens mobilnet skal være mere stabilt end el-nettet” fra MereMobil podcast. Her bliver du klogere på perspektiverne i 5G, der langt fra kun handler om hastigheder.

Mere til historien

Hen over 2017 får 1 million husstande i Danmark adgang til downloadhastigheder på 1 gbit/s. Det sker når Huawei og TDC ruller verdens første gigaspeed-netværk ud på coax-nettet (kabel-tv). Læs her mere om planerne for gigaspeed-bredbånd hos TDC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer