Danmark er testland for lynhurtigt 5G-netværk

Lynhurtig 5G-netværksteknologi bliver testet i Danmark, der ifølge Huawei er et perfekt testland.

Huawei hovedkvarter København (Foto: MereMobil.dk)

Huaweis hovedkvarter København har fuldt fokus på udvikling af fremtidens 5G-netværk i samarbejde med Huawei, og andre aktører, rundt omkring i verden. (Foto: MereMobil.dk)

Kommercielt 5G-netværk forventes udrullet i 2020, og danskerne kommer med helt frem i forreste linje, når det gælder den nye netværksteknologi. Danmark er nemlig testland for 5G.

- ”Når vi har valgt at bruge Danmark som testland, er det, fordi I på mange måder er et foregangsland for innovation. I forhold til landets størrelse findes rigtigt mange high-tech virksomheder, og talentmassen er stor,” lyder det fra adm. direktør Jason Lan, Huawei Technologies Denmark, i Børsen.

Han betegner danskerne som meget teknologiparate.

Lige nu er Huawei, sammen med industrien, i gang med international standardisering af 5G. Arbejdet forventes at vare frem til 2018, og en egentlig udrulning ligger i planerne til 2020. Foreløbigt har Huawei investeret mere end 600 mio. dollars i udvikling af netværk til 5G, skriver avisen.

Ifølge Jason Lan, Huawei i Danmark, er 5G særligt vigtigt i den igangværende udvikling af selvkørende biler og smart cities. Han forventer et enormt træk på mobilnettet når dette, og Internet of Things (IoT), for alvor slår igennem.

- Internet of Things overtager mobilnettet

De første skridt på vejen til 5G dukker ses allerede. Tilbage i januar demonstrerede Huawei et 5G-testsetup hos TDC, hvor der blev trukket over 70 gbit/s downloadshastighed.

- Her passerer Huawei 70 gbit/s download på 5G i Danmark

Vil du vide mere om 5G så lyt til episoden ”Fremtidens mobilnet skal være mere stabilt end el-nettet” fra MereMobil podcast. Her bliver du klogere på perspektiverne i 5G, der langt fra kun handler om hastigheder.

Mere til historien

Hen over 2017 får 1 million husstande i Danmark adgang til downloadhastigheder på 1 gbit/s. Det sker når Huawei og TDC ruller verdens første gigaspeed-netværk ud på coax-nettet (kabel-tv). Læs her mere om planerne for gigaspeed-bredbånd hos TDC.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
45 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram