Mobilt dankort droppes af Danske Bank

Det mobile dankort kommer ikke ind i MobilePay. Bankerne omkring MobilePay vil ikke give Nets en bagdør til markedet for mobilbetaling.

Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)

Et mobilt dankort må Nets selv løbe i gang (Foto: MereMobil.dk)

Nets, der står bag udviklingen af dankortet i en mobilversion, får ikke en snuptagsgenvej til markedet. Landets, vel nok, største digitale betalingsudbyder via mobilen, Danske Bank, siger nej til integration af det mobile dankort i MobilePay, skriver TV 2 Business.

– ”Efter et langt forhandlingsforløb er Danske Bank endt med at meddele Nets, at det kommende mobile dankort ikke passer ind i MobilePay appen. Banken vurderer, at en accept af det mobile dankort vil komplicere mange brugeres oplevelse ved at bruge MobilePay og begrænse løsningens innovation og udvikling,” siger Jesper Nielsen, chef for personal banking i Danske Bank.

Dermed må Nets selv i gang med at lancere en app hvor dankortet er integreret.

Fra starten har Nets lagt op til, at finde en eller flere samarbejdspartnere, der kunne integrere deres løsning. Det skulle have en såkaldt ”wallet” at lægge i.

Forholdet mellem Nets og Danske Bank kan, udefra set, godt anses som værende anspændt. I slutningen af året kom det frem, at MobilePay arbejdede med en konkurrent til Betalingsservice, der traditionelt har været et af Nets store forretningsben.

MobilePay vil konkurrere mod Betalingsservice

Mange grunde til et nej

I afvisningen af Nets lægger Danske Bank vægt på, at de vil fastholde et enkelt og brugervenligt produkt, og her forvirrer det mobile dankort mere end det gavner. Desuden vil det kræve, at brugerne aktivt tilmelder sig dankort-løsningen.

På TV 2 Business forklarer Jesper Nielsen, at dette vil forvirre brugerne, da dankortet allerede er indtastet i MobilePay. Derfor bidrager integrationen til en forvirring omkring forståelsen af MobilePay.

Jeg er overbevist om, at det også handler om økonomi. Logikken siger, at Danske Bank naturligvis ikke vil give Nets adgang til MobilePay med det mobile dankort, og dermed levere en lynintegration i markedet for mobilbetaling, samt på sigt risikoen for undermineringen af deres egen løsning.

Tilbage i september meddelte Dansk Supermarked, de ville smide MobilePay ud af butikkerne og satse på Nets løsning – som ingen p.t. har adgang til. Som vi beskrev dengang, var udmeldingen også et udtryk for storpolitik i betalingsbranchen.

MobilePay forsvinder måske fra Dansk Supermarked

Mere til historien

I 2016 lykkedes det Danske Bank at udkonkurrere Swipp og få tilslutning til MobilePay fra blandt andet Nordea og Jyske Bank.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram