MobilePay vil konkurrere mod Betalingsservice

12

MobilePay kan ende med, at blive en konkurrent til Betalingsservice fra Nets.

MobilePay (Foto: Danske Bank)
MobilePay (Foto: Danske Bank)

MobilePay var i starten blot en måde, at overføre penge fra en person til en anden, men siden har tjenesten vokset sig større og udkonkurreret dens største danske konkurrent Swipp. Nu udfordrer MobilePay også Nets’ Betalingsservice.

Syv af Nets’ storkunder er klar til, at lukke MobilePay ind. Dette sker for at lægge pres på Betalingsservice, som af mange blot ses som en indtjeningsmaskine.

Disse storkunder er blandt landets største energi-, tele- og forsikringsselskaber, der alle sender millioner af regninger ud via Nets’ Betalingsservice. Det skriver Jyllands-Posten Finans.

– ”Der er simpelthen brug for konkurrence til Nets i dette marked. Jeg hilser det meget velkommen, hvis MobilePay vil ind,” siger Niels Duedahl, administrerende direktør for energiselskabet SE.

Betal regninger (Foto: MobilePay)
Betal regninger (Foto: MobilePay)

MobilePay Invoice vil udfordre Betalingsservice

Det er MobilePay Invoice, hvor man på nuværende tidspunkt kan foretage engangsbetalinger af regninger med tjenesten, som vil udfordre Betalingsservice.

MobilePay Invoice vil med nye investeringer og udvidede funktioner blive en konkurrent, som de færreste havde set komme blot for nogle måneder siden.

– ”Der er mange af vores erhvervskunder, som er utilfredse med prisen hos Betalingsservice. Og dertil kommer, at der er en række bindinger omkring Betalingsservice, hvor fakturaer skal indgives på et bestemt tidspunkt i måneden. I Mobilepay Invoice vil det kunne køre nemmere og hurtigere set fra virksomhedernes side,” siger Leif Flemming Larsen, bankdirektør i Jyske Bank.

Vinder MobilePay kampen mod Betalingsservice er der ingen tvivl om, at det vil gøre ondt på Nets. Der i forvejen har været ramt af kursfald siden børsnoteringen i september. Men efter børsnoteringen er det altså også blevet en realitet, at Nordea, Jyske Bank og 70 andre pengeinstitutter nu er gået over til MobilePay.

– ”Nets blev børsnoteret i sidste sekund, før korthuset kollapsede. Der er vendt op og ned på det hele, i og med at bankerne er gået sammen om at give Nets konkurrence,” siger John Stand, teleanalytiker hos Strand Consult til Finans.

Det anslås at Betalingsservice står for 18 procent af driftsindtjeningen i Nets. Dette var i 2015 omkring 400 millioner kroner.

Mere til historien

Lige inden jul kom det også frem, at flere og flere butikker tilmelder sig MobilePay. Det er blandt andet kunder fra Nordea, Jyske Bank m.v. som tidligere havde Swipp i deres butikker, som altså nu tilslutter sig MobilePay.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer