Telia-top vil finde løsning på mobilkrig

0

Telia er klar på, at trække sig ud af Danmark, hvis en god indtjening ikke kan sikres. Det kræver en løsning på mobilkrigen.

Telia
Telias hovedindgang i København (Foto: MereMobil.dk)

– ”Telia så allerhelst, at Telenor trak sig fra Danmark. Og Telenor så allerhelst, at Telia trak sig. Men det er ikke så nemt, for det vil efterlade en boldbane til konkurrenten. Men status quo på det danske telemarked bør ikke eksistere i ret lang tid længere. Man er nødt til at tage nogle skridt,” sådan lyder det fra senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Berlingske.

 – Telia-topchef: Vi går ikke efter TDC

Udtalelsen kommer efter, at topcheffen i Telia-koncernen, Johan Dennelind, har udtalt at Telia ikke har planer om at købe TDC, men samtidig oplyste, at der undersøges andre muligheder og mislykkedes disse, så kan det ende med Telia trækker sig ud af Danmark. Mobilkrigen der hersker i Danmark omtales rundt i verden som ”den danske syge”. Og priskrigen koster selskaberne mange penge.

– ”Det mest spændende er, at man så direkte fortæller markedet, at status quo i Danmark ikke er et alternativ. Telias regnskab understreger også, at der er meget lang vej til at få en tilfredsstillende forretningsmodel i Danmark – den er faktisk næsten umulig at få øje på,” siger Morten Imsgard til Berlingske.

 – Tidligere Telia-direktør bliver CEO i T-Mobile

Morten Imsgard mener også, at Telia er nødt til at tænke alternativt i forhold til mulighederne fremadrettet. Det kan være teleselskabet 3 indgår. Men det kan også være, at Telia overvejer, at droppe nogle af deres forretningsområder.

En sammenlægning mellem 3 og Telia er dog, ifølge Morten Imsgard, meget utænkelig. Og det ventes også, at EU vil spænde ben, hvis Telia ville købe Telenor ud af Danmark. Eller omvendt, altså hvis Telenor ville købe Telia ud.

Siden fusionen mellem Telia og Telenor blev afvist af EU, så er priserne steget i Danmark. Hvilket faktisk var det, som EU ville undgå. Den danske telebranche er dog så hårdt presset, at det har været uundgåeligt med stigende priser. Grunden er at selskaberne har presset hinanden så meget, at ingen nu rigtigt kan tjene penge.

Telenor har siden fusionen med Telia ikke blev en realitet haft et ”til salg” skilt.

 – Er Telenor til salg i Danmark?

Hvad der kommer til at ske på det danske telemarked er lige nu ikke til at spå om.

Mere til historien

Morten Christiansen, topchef i teleselskabet 3, har tidligere udtalt, at de ikke er til salg. Men gerne opkøber, hvis prisen er rigtig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer