Telia-top vil finde løsning på mobilkrig

Telia er klar på, at trække sig ud af Danmark, hvis en god indtjening ikke kan sikres. Det kræver en løsning på mobilkrigen.

Telia

Telias hovedindgang i København (Foto: MereMobil.dk)

– ”Telia så allerhelst, at Telenor trak sig fra Danmark. Og Telenor så allerhelst, at Telia trak sig. Men det er ikke så nemt, for det vil efterlade en boldbane til konkurrenten. Men status quo på det danske telemarked bør ikke eksistere i ret lang tid længere. Man er nødt til at tage nogle skridt,” sådan lyder det fra senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Berlingske.

 – Telia-topchef: Vi går ikke efter TDC

Udtalelsen kommer efter, at topcheffen i Telia-koncernen, Johan Dennelind, har udtalt at Telia ikke har planer om at købe TDC, men samtidig oplyste, at der undersøges andre muligheder og mislykkedes disse, så kan det ende med Telia trækker sig ud af Danmark. Mobilkrigen der hersker i Danmark omtales rundt i verden som ”den danske syge”. Og priskrigen koster selskaberne mange penge.

– ”Det mest spændende er, at man så direkte fortæller markedet, at status quo i Danmark ikke er et alternativ. Telias regnskab understreger også, at der er meget lang vej til at få en tilfredsstillende forretningsmodel i Danmark – den er faktisk næsten umulig at få øje på,” siger Morten Imsgard til Berlingske.

 – Tidligere Telia-direktør bliver CEO i T-Mobile

Morten Imsgard mener også, at Telia er nødt til at tænke alternativt i forhold til mulighederne fremadrettet. Det kan være teleselskabet 3 indgår. Men det kan også være, at Telia overvejer, at droppe nogle af deres forretningsområder.

En sammenlægning mellem 3 og Telia er dog, ifølge Morten Imsgard, meget utænkelig. Og det ventes også, at EU vil spænde ben, hvis Telia ville købe Telenor ud af Danmark. Eller omvendt, altså hvis Telenor ville købe Telia ud.

Siden fusionen mellem Telia og Telenor blev afvist af EU, så er priserne steget i Danmark. Hvilket faktisk var det, som EU ville undgå. Den danske telebranche er dog så hårdt presset, at det har været uundgåeligt med stigende priser. Grunden er at selskaberne har presset hinanden så meget, at ingen nu rigtigt kan tjene penge.

Telenor har siden fusionen med Telia ikke blev en realitet haft et ”til salg” skilt.

 – Er Telenor til salg i Danmark?

Hvad der kommer til at ske på det danske telemarked er lige nu ikke til at spå om.

Mere til historien

Morten Christiansen, topchef i teleselskabet 3, har tidligere udtalt, at de ikke er til salg. Men gerne opkøber, hvis prisen er rigtig.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram