Telia-topchef: Vi går ikke efter TDC

0

TDC skal ikke frygte et opkøb fra Telias side. Det har Telias topchef netop udtalt.

TDC
TDC hovedkontor i København (Foto: MereMobil.dk)

Telia går ikke efter et opkøb af TDC i Danmark. I stedet ser Telia på ”andre muligheder” i Danmark. Det skriver Business.dk.

Meldingen kom fra topchefen i Telia-koncernen, Johan Dennelind, der netop har fremlagt regnskabet for oktober, november og december.

– ”Vi kæmper for enhver bevægelse for at få vækst i omsætningen og driftsresultatet. Og vi er i gang med at se på muligheder – og der er mange muligheder, som vi kan kaste os over,” lød det fra Johan Dennlind ifølge Business.dk.

Der har ellers været megen spekulation om, at Nordens største teleselskab, Telia, var interesseret i TDC. Tidligere har senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, vurderet, at Telia sandsynligvis skulle betale en overpris for TDC, hvis et opkøb skulle komme på tale. Pengene har Telia svært ved at skaffe.

Mere om sagen: Vil Telia overtage TDC?

Dertil kommer, at EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, kan stå i vejen. EU godkender ikke færre netværk i Danmark, har kommissæren tidligere meldt ud.

– ”Der kan ikke høstes de synergier som en sammenlægning af TDC og Telia, skulle baseres på. Licensen kunne sælges til andre, men sandynligvis betyder det, at man ikke uden problemer kan flytte kunderne over på Telias net,” vurderer Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet, overfor Business.dk.

Samtidigt mener han, at der i Danmark er for mange teleselskaber og for stram styring af konkurrencen.

BAGGRUND: Hemmeligt bilag sår tvivl om nordjysk dækningsrapport

Telia deler i Danmark netværk med Telenor der via det fælles selskab TT-netværket er blevet enige om opbygning af ét fælles netværk som begges kunder deles om. TDC og 3 har helt egne selvstændige mobilnetværk.

Mere til historien

Det er ikke meldt ud hvilke muligheder Telia er i gang med at se på i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer