Vil Telia snart overtage TDC?

0

Telia vil gerne have fingrene i TDC, men der er mange udfordringer inden dette eventuelt kan komme på tale.

Telia
Telias hovedindgang i København (Foto: MereMobil.dk)

Over længere tid har der været spekuleret i om hvorvidt svensk-finske Telia Sonera vil overtage TDC. Når snakken om en overtagelse er så vedholdende som tilfældet er her, så rodes der nok i kulissen. Det mener Morten Imsgard, senioranalytiker fra Sydbank, ifølge Business.dk.

Imsgard følger den finansielle del af telemarkedet tæt.

Markedsværdien på TDC er på 30,8 milliarder kroner. Hvis Telia vil have fingrene i TDC vurderer Sydbank-analytikeren, at der skal op mod 37-40 milliarder kroner på bordet, hvis bestyrelsen hos TDC skal lokkes til at sælge.

Kommer prisen så højt op skal Telia på tiggergang hos aktionærerne. Et så stort beløb er, ifølge Business.dk, ikke et ”greb i lommen” for Telia.

Tidligere Telia direktør bliver CEO i T-Mobile, Holland

TDC har stor gæld

TDC er gældsat relativt højt, og ifølge Morten Imsgard skal teleselskaberne ikke op og have så høj gæld som TDC aktuelt har. ”For den gæld er godt nok høj,” siger senioranalytikeren.

Hvis Telia skal overtage TDC kræver det, at der overfor bestyrelse og ledelse kan fremvises store synergieffekter. Desuden skal det nuværende Telia i Danmark frasælges. Telia har i Danmark kæmpet hårdt, og over lang tid har der været problemer med at tjene penge.

TDC arbejder selv på at ødelægge en overtagelse af Telia. Angiveligt påtænker TDC et opkøb af Com Hem – det største kabel-TV selskab i landet. Sker dette kan konkurrencemyndighederne blokere en overtagelse da Telia så bliver for dominerede.

Desuden har TDC ikke pengene til en Com Hem overtagelse. Derfor skal de ud og tigge hos ejerne, og bede om milliarder mod et større afkast senere. Dette vurderes af Morten Imsgard som usandsynligt.

Nye mobillicenser får nye ejere  – hvad betyder det for dig?

Mere til historien

Hvis Telia Sonera overtager TDC bliver det interessant, hvem der vil købe Telias nuværende forretning i Danmark og til hvilken pris.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer