TDC har opkøbt resten af CubeIO for ukendt beløb

2

CubeIO, Frank Rasmussens tele-udviklingsselskab, er overtaget af TDC. Frank fortsætter som adm. direktør.

Frank Rasmussen Justfone
Frank Rasmussen, adm. direktør i CubeIO A/S der nu er overtaget af TDC. (Foto: Justfone)

TDC overtog den 1. november 2016 de sidste 50 procent af udviklingsselskabet CubeIO A/S, der er mest kendt for udviklingen af en voicemail-app til TDC Group, som efterfølgende har rullet den ud til Telmore, YouSee og Fullrate.

Selskabet var oprindeligt ejet af tele-iværksætteren Frank Rasmussen. TDC købte sig ind i CubeIO A/S, der tidligere hed Justfone, med 50 procent i marts 2014.

Hverken TDC eller Frank Rasmussen, adm. direktør i CubeIO, vil fortælle hvor meget de sidste 50 procent kostede.

– ”Du forventede da ikke, at jeg ville svare på det spørgsmål. Den del har vi besluttet, at holde mellem parterne,” lød det storsmilende fra Frank Rasmussen, da MereMobil.dk fangede ham.

Fra TDC Group lyder svaret på samme spørgsmål:

– ”Det er i ejerkredsen i CubeIO blevet besluttet at fokusere på leverancer til TDC Group, og derfor har det også været naturligt, at TDC Group overtog hele ejerskabet. Detaljerne er dog et internt anliggende, og dem har vi ikke yderligere kommentarer til”.

Frank Rasmussen bliver ved roret

– ”Jeg synes det har været en god forretning,” er det tætteste Frank Rasmussen vil komme på prisen, hvorefter samtalen drejer ind på det fremtidige engagement i virksomheden.

– ”Vi har arbejdet med TDC i nogle år efterhånden. Vi har danset sammen i så lang tid, at vi har fundet ud af, at vi matcher hinanden meget godt. Opgaverne er ikke blevet mindre interessante efter vi har fået ro på aktionærkredsen. Og når kemien er så god mellem køberen og sælgeren, som tilfældet er her, så er det naturligt for mig at blive i virksomheden. Salget er altså ikke lig med en exit, fordi opgaverne her er så hamrende spændende,” forklarer Frank Rasmussen.

CubeIO A/S fortsætter som selvstændigt aktieselskab, under TDC Group, med egen bestyrelse.

– ”Vi har to direktionsmedlemmer fra TDC og en underdirektør i bestyrelsen. Alene det signalerer vi er et vigtigt kort for TDC Group”.

Skal innovere for TDC

CubeIO skal udtænke og udvikle digitale byggeklodser, som i sidste ende kan være til gavn for kunderne hos TDC Group.

– ”Voicemail er ikke et guldæg i sig selv, men det er et eksempel på et produkt, hvor kunderne bliver glade og får tilført ekstra værdi. Fremadrettet skal vi lave produkter med mindst lige så stort potentiale,” siger Frank Rasmussen.

I første omgang udvikles produkterne til TDC Group, hvor CubeIO får ”proof of concept” i et setup med 3 millioner mobilkunder. På sigt kan løsningerne sælges til andre teleoperatører og MVNO’er rundt i verden, såfremt selskaberne ikke er i direkte konkurrence med TDC.

TDC kritiserer DRs app til Apple TV

Startede som teleselskab

CubeIO startede sin tilværelse som teleselskab på TDC’s netværk under navnet Justfone. Fokus var ikke på prisen. I stedet skulle kunderne tilbydes nye typer af produkter, som kunne gøre brugeroplevelsen bedre.

Ved lanceringen i september 2014 præsenterede Justfone en kontroversiel feature, der gjorde op med hemmeligt nummer. Når kunden havde aktiveret ”Vis hemmeligt nummer” fik personen, der ringede op, inden opkaldet blev stillet igennem, mulighed for at acceptere nummervisning hos modtageren, eller afbryde opkaldet.

I sommeren 2015 overdragede Justfone sine kunder til Fullrate Erhverv, og lukkede teleselskabsdelen ned. Den 17. november 2015 fik selskabet sit nuværende navn CubeIO A/S.

Mere til historien

Frank Rasmussen var Danmarks første tele-iværksætter da han startede Telmore. I podcasten ”Opkøb af tele for millioner” kan du blandt andet høre Franks historie om at blive telemillionær.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer