Podcast #08: Millionopkøb i telebranchen

Teleselskaber handles for millioner af kroner, men hvordan foregår det? Kom med bag kulisserne og mød IT-entreprenør Frank Rasmussen og Mads Peter Veiby, der solgte M1 til Telmore.

Mere end 300 millioner kroner var prisen, da Telmore i 2003/2004 blev solgt til TDC. Årsagen til salget var blandt andet, at konceptet var nyskabende og havde mange kunder.

Mobilmast, telemast

Mobilmast på Nordfyn. (Foto: John G. Pedersen)

Bag idéen om landets første teleselskab der kun fandtes på nettet, var IT-iværksætteren Frank Rasmussen, der kom fra en fortid i internetfirmaet Image Scandinavia.

I 2009 lykkedes det igen Frank Rasmussen at sælge et teleselskab. Denne gang var det Bibob, der blev skudt af til Telenor for 93 millioner kroner.

Frank Rasmussen er den ultimative teleselskabsiværksætter, og i Teknologimagasinet Meremobils afsnit ”Millionopkøb i telebranchen” tager han os med bag facaden på Telmore-salget, og giver desuden svaret på, om han tror det stadig kan lade sig gøre, at starte et teleselskab, der kan sælges til en af de store operatører.

Hvordan foregår det?

Hvordan man kommer fra at have en idé, til at starte et firma og udvikle et koncept, der efterfølgende kan sælges, kan Mads Peter Veiby tale med om.

Sammen med Thomas Havemann grundlagde han i 2003 teleselskabet M1, der blev solgt til det TDC-ejede Telmore. Prisen var 170 millioner kroner og salget fandt sted i 2009.

I Teknologimagasinet Meremobil fortæller Mads Peter Veiby åbenhjertigt, at de faktisk var parate til at sælge for et mindre beløb, end det det endte med.

I programmet kommer han ganske detaljeret ind på, hvordan et salg foregår i praksis, og ikke mindst hvad han tænkte, da det pludselig gik op for ham, at de kunne blive teleselskabsmillionærer.

Du kan også høre, hvordan han valgte at forvalte sin store formue.

Et liv efter salget

Når en telehandel er afsluttet, og et af de store selskaber pludselig har hånd i hanke med hvad der foregår, melder der sig en ny hverdag, for såvel ansatte som kunder.

Mikkel Noesgaard, direktør i Bibob og CBB, kommer i udsendelsen ind på, hvordan hverdagen omstilles, når de små iværksættere skal spise ved samme bord i kantinen, som dem der købte dem.

Han lægger vægt på, at det lille opkøbte selskab, fortsat skal fungere som en selvstændig enhed, og med den kreativitet, der oprindeligt gav dem succes.

Lyt: Podcasten ”Millionopkøb i telebranchen”

Episode #8 af Teknologimagasinet Meremobil handler om de mange opkøb af små teleselskaber, der ofte sker i telebranchen.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast eller via Tunein Radio.

– Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er medgrundlægger af M1, Mads Peter Veiby, der nu er direktør for Spilnu.dk. Du møder også Mikkel Noesgaard der er direktør i CBB og Bibob, samt tele-iværksætter Frank Rasmussen.

Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
CBB inkluderer Mofibo og Podimo i CBB Mix

Er du til podcasts, e-bøger eller lydbøger? Så kan du nu med CBB Mix også få adgang til Mofibo og/eller Podimo.

(mere…)
Tinderbox i nyt samarbejde

Musikfestivalen Tinderbox i Odense og Telmore Musik indgår partnerskab.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram