90 dages roaming-begrænsning bliver gentænkt

2

En 90 dages roaming-begrænsning er ikke godt nok. EU-formanden har forkastet lovudspillet om EU-roaming.

Smartphone Foto: (Quinn Kampschroer)
Smartphone Foto: (Quinn Kampschroer)

Efter udtalt kritik af Europa Kommissionens lovudkast om fri EU-roaming fra næste sommer, er arbejdsgruppen bag lovforslaget sendt tilbage i tænkeboksen.

I lovforslaget lagde EU-Kommissionen op til en begrænsning på den frie roaming. Teleselskaberne kunne, ifølge forslaget, nøjes med at tilbyde kunderne 90 dages fri roaming om året. Argumentationen var, at misbrug af systemet skulle forhindres.

Borgerne skal ikke kunne købe et SIM-kort i ét land, hvor telefoni er billigere end i hjemlandet, og efterfølgende benytte telefonen til en lavere pris. Også permanent roaming – altså hvor telefonen tages permanent med til udlandet, skulle forhindres.

Hvor ottende slukker mobilen i udlandet

Jean-Claude vil have nyt udkast

Nu har formanden for Europa Kommissionen, Jean-Claude Juncker, bedt om en ny version af lovforslaget, på basis af den negative feedback.

– ”Det er simpelthen ikke godt nok for vores præsident og derfor har han bedt os arbejde hårdere, prøve hårdere og komme tilbage med noget bedre,” lyder det fra Alexander Winterstein, talsmand for Europa Kommissionen, ifølge Wall Street Journal.

En sejr for forbrugerne, lyder det i en udtalelse fra EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S).

– ”Kommissionen har lyttet til borgerne frem for telegiganterne i den her sag. Det er rigtig glædeligt. Som parlamentariker har jeg kæmpet rigtig meget for, at EU i langt højere grad også tilgodeser forbrugerne – især i denne sag, så det er godt der blive lyttet til folkestemningen,” siger det fra Christel Schaldemose.

TIP: Dette skal du vide om 3LikeHome

90 dage ville ramme få

Kommissionen har forsvaret 90-dages begrænsningen med, at den kun ville ramme ganske få EU-borgere.

– ”Majoriteten af borgerne – 99 procent, ville være dækket ind,” lød det blandt andet fra EU’s digitale kommisærer Günther Oettinger og Europa Kommissionens Vice-President Andrus Ansip tidligere på ugen.

Det oprindelige udkast er fra den 5. september 2016, men nu skal der arbejdes på en ny version. Ifølge Europa Kommissionen skal der ses på om operatørerne kan indlægge en ”fair use policy”.

Mere til historien

De nye roaming-regler skal træde i kraft den 15. juni 2017.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer