Fri EU-roaming er i fare

1

Fri EU-roaming fra sommeren 2017 indeholder måske en begrænsning på 90 dage om året.

(Foto: Jan Vašek)
Smartphonebrug inden for EU bliver måske kun frit i 90 dage (Foto: Jan Vašek)

Den 15. juni 2017 skulle have markeret en skælsættende dato for borgerne i EU. Det skulle være startskuddet til fri roaming inden for EU’s grænser, og dermed en mulighed for, at borgerne kunne bruge deres smartphone ubekymret på rejsen.

Fri EU-roaming bliver måske slet ikke til noget. I hvert fald ikke i den form, at EU-parlamentsmedlem Jens Rohde (V), der har gjort EU-roaming til en mærkesag, oprindeligt udtrykte sin tilfredshed med, efter forarbejdet i EU var afsluttet.

Noget kan tyde på, at kraftig lobbyvirksomhed, fra særligt teleselskaberne i det sydlige Europa, har haft påvirkning af lovgivningsarbejdet.

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Fri roaming i maksimalt 90 dage om året

EU-Kommissionen lægger i det endelige lovforslag op til en begrænsning på 90 dage om året, for den frie roaming. Teleselskaberne kan således nøjes med at tilbyde 90 dages fri roaming hvert år. Det skulle angiveligt være for at forhindre misbrug.

En telekunde skal ikke kunne købe sit SIM-kort i et tilfældigt EU-land, med lavere pris, og efterfølgende bruge mobilen i sit hjemland som hverdagstelefon. Man vil også forhindre permanent roaming – hvor kunder tager telefonen permanenet med til udlandet.

Ifølge forslaget vil det koste 30 øre i minuttet for samtaler, 7.5 øre per SMS og 6.4 øre per megabyte data, når grænsen for roaming rammes.

Teleselskaberne må gerne tilbyde mere end 90 dage om året, men er ikke forpligtet til det, skriver TV 2 Nyhederne og Ritzau.

TIP: 3LIkeHome er ikke en gratis fest i udlandet

Mere til historien

Jeg mener: Hvis forslaget ender med at blive til lov i denne form, er der reelt ikke tale om den frie EU-roaming kunderne blev stillet i udsigt. Det er til gengæld godt nyt for teleselskaberne, der kan fortsætte med at tjene penge på roamingpakker.

Læs også:
GUIDE: Det koster mobilbrug i EU i sommeren 2016

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer