Trods prisfald: Hver ottende slukker mobilen i udlandet

0

Det er blevet billigere at bruge mobilen i udlandet, men alligevel slukker hver ottende dansker alligevel telefonen når de kommer til udlandet.

udland ferie roaming udlandstelefoni BSelvom der de senere år har været markante prisfald på roamingtaksterne, så er danskerne fortsat meget tilbageholdne med at bruge mobilen i udlandet. Derfor mener Telias privatkundedirektør også, at den eneste vej frem er lavere roamingtakster og øget gennemsigtighed.

– ”Det er – om ikke en menneskeret – så i hvert fald rigtig vigtigt for mange rejsende, at de er digitalt forbundne med omverdenen via mobil eller tablet, uanset, om de er i udlandet på ferie eller i arbejdsærinde. Og den eneste vej til at give danskerne mere frihed er lavere takster på roaming og mere gennemskuelige prisstrukturer. Derfor er tiltagene og prisreduktionerne fra EU positive, men der er ingen grund til at vente på den færdige regulering, før man tager sin mobil i brug i udlandet,” lyder det fra privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

 – Danskerne frygter roaming-taksterne

Mobilen bruges til mere og mere. Derfor kan den også være et godt værktøj på rejsen, da den også for mange fungerer som vejviser, guidebog, kamera, billetholder og meget mere. Så mobilen er ikke kun til at ringe, sms’e og tjekke forskellige sociale medier fra.

Men da mange af værktøjerne kræver netadgang, så kan det også være problematisk, at 64 procent af alle voksne danskere slår dataroaming fra når de rejser rundt i Europa og i stedet jagter diverse WiFi-netværk.

En ny analyse, som YouGov har foretaget for Telia viser, at to ud af tre voksne danskere render rundt efter caféer og hotellobbyer for at kunne tjekke mails og nyheder via gratis WiFi.

 – Danskerne vil ikke undvære Wi-Fi på ferien

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming
Fly i H.C. Andersen Airport i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Analysen viser også, at mere end hver ottende dansker ligefrem slukker mobilen, når de er i udlandet.

Men fra lørdag den 30. april 2016 falder priserne. Dermed bliver det markant billigere at bruge mobilen i udlandet.

 – EU har vedtaget de dyre roaming-afgifter afskaffes

– ”Selvom reguleringerne fra EU er positive i forhold til at nedbryde de geografiske barrierer gennem reducerede priser og øget gennemsigtighed, så er der stadig noget vej. Derfor har vi i Telia senest tilføjet 12 lande til roamingtjenesten Roam Like Home Europa, som nu dækker hele 37 lande, hvor kunderne kan ringe, sms’e og surfe løs uden at bekymre sig om en grim, efterfølgende overraskelse i form af en skyhøj regning for brug i udlandet,” siger Christoph Nørgaard.

Undersøgelsen fra Telia viser også, at flere kvinder end mænd lægger bånd på brugen af mobilen i udlandet – særligt via det mobile netværk.

Mere til historien

De nye EU-takster træder i kraft lørdag den 30. april 2016, og betyder taleopkald i Europa vil koste 10 øre/minut, hvilket er et fald på 78 procent. Mens taleopkald foretaget i Europa til Europa vil koste 46 øre/minut, som er et fald på 74 procent. SMS-beskeder, som sendes fra Europa vil koste 18 øre/stk, hvilket er et prisfald på 67 procent. Og én MB data vil koste 46 øre, dette er et prisfald på 75 procent.

Læs også:
 – Nu kan du ringe gratis lokalt i landet på udlandsrejsen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer