EU har vedtaget de dyre roaming-afgifter afskaffes

0

Torsdag den 15. juni 2017 afskaffes de dyre roaming-afgifter for brug af mobiltelefonen i EU-landene, det har EU-kommissionen vedtaget.

RoamingEt skridt i den rigtige retning er taget for at få afskaffet de dyre afgifter på roaming i EU-landene, da et flertal i Europa-Parlamentet er blevet enige om at gennemføre afskaffelsen af disse afgifter. Det oplyser EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

 – EU-roaming afskaffes i sommeren 2017

– ”Europæernes stemme er blevet hørt og dagens afstemning er resultatet af et intenst arbejde for, at gøre en ende på roamingafgifterne i Den fælles europæiske union og for at værne om det åbne internet,” udtaler Andrus Ansip, den nuværende kommissionsformand, i pressemeddelelsen.

Du skal dog vente til midten af juni 2017 før du skal betale den samme pris for brug af din mobiltelefon på rejser i EU, som du gør herhjemme. Helt præcis afskaffes de dyre roaming-afgifter torsdag den 15. juni 2017, hvilket altså lige er inden sommerferien for alvor står for skud for de fleste danskere.

Men allerede fra april 2016 vil du skulle betale mindre end du gør i dag, der må teleselskaberne nemlig max opkræve 0,37 kroner per minut for opkald, 0,15 kroner pr. afsendt SMS og 0,37 kroner pr. MB data.

 – Roaming: Det koster mobilbrug i sommerferien

Men 15. juni 2017 er det altså officielt vedtaget, at de dyre roaming-afgifter afskaffes.

Mere til historien

Flere teleselskaber har haft flere bud på services til deres kunder, der har gjort mobiltelefonen har kunne bruges i udlandet på nogenlunde normalvis. Eksempelvis har 3 deres 3LikeHome, men også Telia, Telenor og YouSee har haft deres bud på lignende service. Nogle af teleselskaberne tilbyder dette som en del af abonnementet, mens andre sælger det som en ekstra service.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer