Danskerne frygter roaming-taksterne

0

Frygten for en overdreven stor mobilregning får mange til at lade mobilen være slukket på ferien, viser en undersøgelse.

Radio City Music Hall, New York (Foto: MereMobil.dk)
Hvis ikke man har en aftale med teleselskabet der tøjrer mobilregningen, kan det blive ufatteligt dyrt, med en tur til USA (Radio City Music Hall, New York. Foto: MereMobil.dk)

Omkring 30 procent af de adspurgte danskere i en undersøge bruger ikke smartphonen i udlandet, fordi de frygter de høje udlandstakser. Så der hvor smartphonen egentlig skulle være rigtigt smart, er den mest af alt bare en dum enhed, som kan modtage opkald.

Der er god grund til, at holde mobilen offline på ferien. Ud over det ifølge en stress-ekspert får en til at koble bedre af, når man ikke er online, så risikerer man heller ikke en økonomisk lussing fra teleselskabet, når ferien er slut.

Derfor skal du slukke for W-Fi i to dage

Ifølge undersøgelsen, som Wilkes webpanel Wilke Wisdom har udført for teleselskabet 3, har 56 procent af de ferierejsende danskere prøvet at få en ekstra høj mobilregning, efter en ferie i udlandet.

Det bliver gradvist billigere, at bruge smartphonen i udlandet. I oktober 2015 vedtog EU en afskaffelse af roamingtaksterne fra 15. juni 2017.

Fra april 2016 sker en foreløbig ændring. Her må teleoperatøren kun opkræve 37 øre per minut for opkald, 15 øre for en SMS og 37 øre per megabyte data, men selv efter de nye takster, koster det stadig 148 kroner, at se en film på Netflix eller 37 kroner, hvis du er 20 minutter på YouTube.

Teleselskaberne er så småt ved at forberede sig på de nye tider. 3 er aktuelt længst fremme, med en komplet afskaffelse af roaming i en lang række lande med deres service 3LikeHome. Andre teleselskaber tilbyder dog løsninger, der minder om eks. Telia Roam Like Home.

Vidste du? Smileys kan koste dig dyrt i udlandet

Mere til historien

Undersøgelsen er udført blandt repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. Der er foretaget 2.772 interviews.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer