TDC og Cisco udruller IoT i København

0

Smart Street Lab ved Rådhuspladsen i København tester TDCs fremtidige Internet of Things (IoT) løsninger.

TDC Group vil i samarbejde med netværksleverandøren Cisco udrulle IoT-løsninger (Internet of Things) til hele Danmark.

Begge virksomheder er blandt de største aktører på IoT-området i Danmark, og for at demonstrere mulighederne med IoT, lancerer TDC et såkaldt Smart Street Lab ved Rådhuspladen i København. Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse.

Smart Street Lab er et åbent laboratorium for digitale løsninger, der ifølge pressemeddelelsen skal reducere CO2-udslippet, sikre smart parkering, give adgang til partikelforureningsdata og oprette intelligente lygtepæle, der tilpasser deres lys til trafikanters behov.

IoT-løsninger testes i København

Det er meningen, at de øvrige danske byer og regioner med tiden skal tilbydes løsninger baseret på de erfaringer, som bliver indsamlet i København. Det drejer sig f.eks. om IoT-løsninger til trafik, luftforurening og affaldshåndtering.

IOT (Internet Of Things)
IOT (Internet Of Things)

Se Internet Of Things blive gjort virkelig

– “Vi har valgt at indgå dette samarbejde med Cisco, da vi tilsammen har kompetencer til at tilbyde en brugbar IoT-arkitektur, så flere danske byer kan blive smart cities og reducere CO2-udslippet og øge trygheden for deres borgere med de nye løsninger. Vi har Danmarks stærkeste digitale infrastruktur – både kablet og mobilt, hvilket giver de bedste forudsætninger for at levere intelligente smart city-løsninger til danskerne. Samtidig er timingen rigtig, da teknologien er så moden, at vi i dag kan lave totalløsninger til gavn for miljø og økonomi, der fx både tjekker vandkvaliteten, forebygger oversvømmelser og registrerer skader på kloaknettet.“ udtaler Kathrine Forsberg, vicedirektør i TDC Erhverv.

Niels Münster-Hansen, adm. direktør hos Cisco Danmark uddyber:

– “København har været en fantastisk partner i det her projekt. Deres åbenhed har betydet, at vi på kort tid har kunnet transformere vores ideer til konkrete IoT-projekter, der er i brug i dag. Nu vil vi sammen med TDC Erhverv sikre, at andre danske byer kan være del af denne rejse imod en smartere by til gavn for miljøet og bylivet. Takket være en åben IoT-arkitektur sikrer vi desuden, at nye ideer og løsninger kan tilpasses de byer, der også har mod på at arbejde aktivt med deres egen digitalisering.“

København globalt førende

Københavns Kommune har spillet en afgørende rolle i udviklingen af de nye smart city-tiltag, hvilket blandt andet skyldes byens målsætning om at være CO2-neutral i 2025. De nye IoT-løsninger vil give københavnerne en helt ny indsigt i deres by og dermed sikre en intelligent udnyttelse af byens ressourcer. Samtidig skal det styrke Københavns position, som et globalt fyrtårn inden for digitale byer.

Baggrund: Hvad er M2M – Machine-to-Machine kommunikation?

– “Vi har en ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. For at nå det mål har vi igangsat en række initiativer, deriblandt satsningen på smart city-teknologi. Det har betydet, at vi i dag har en række konkrete løsninger, der takket være data om fx luftforurening, trafikmønstre og affald, kan forbedre den måde, vi leverer services til det voksende antal københavnere, pendlere og turister, der bruger byen. Vi er glade for, at Cisco og TDC har valgt at satse på København som testlaboratorium for smarte løsninger,” udtaler Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester fra Københavns Kommune.

Åbn standarder giver flere muligheder

Samarbejdet mellem TDC og Cisco er ikke kun en lukket fest, da virksomhederne også fokuserer meget på åbenhed. Således bygger de konkrete IoT-løsninger på åbne standarder, der skal sikre at andre aktører kan udnytte IoT-arkitekturen til at afprøve og implementere nye løsninger.

– “Mange af de udfordringer byer står overfor i dag er så komplekse, at der sjældent findes en virksomhed, der kan løse opgaven alene. Derfor bygger vores IoT-aftale med TDC udelukkende på åbne standarder, så f.eks. start ups, der har en god ide, kan få adgang til den fælles infrastruktur og arkitektur. Med den hastighed digitaliseringen og IoT-området bevæger sig på i dag, er en åben tilgang den eneste måde, byer kan holde sig på forkant med udviklingen og håndtere de digitale løsninger, der endnu ikke er opfundet,” fortæller Niels Münster-Hansen, adm. direktør hos Cisco Danmark.

Internet of Things overtager snart mobilnettet

Kathrine Forsberg, vicedirektør i TDC Erhverv uddyber betydningen af samarbejde med eksterne partnere:

– ”IoT- og smart city-projekter forudsætter nye partnerskaber– ikke bare mellem Cisco og TDC, men også mellem andre offentlige og private aktører, og en del af innovationen vil ske som co-creation. Et eksempel er partnerskabet med Leapcraft. Det er en mindre dansk virksomhed, der leverer de sensorer, som Københavns Kommune skal bruge til at måle NOX, CO2 og partikelforurening med. Det er ikke et stort firma, men det har været en vigtig medspiller i en af løsningerne, og de har ligesom alle andre givet håndslag på at bruge sikkerhedsgodkendte og åbne standarder, så vi giver innovationen de bedst mulige vækstbetingelser, og de kan arbejde direkte på vores løsninger.”

Mere til historien

København er en af Ciscos globale fyrtårne for smart city-løsninger. Dette skyldes også storskala-projektet Denmark Outdoor Lighting Lab (DOLL) i Albertslund, hvor TDC Erhverv også er involveret. DOLL tester blandt andet intelligente lygtepæle, der tilpasser lyset til trafikanternes behov.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer