Danmark får ny digital IT-plan mod 2020

0

IT er kommet for at blive, det har politikerne også anerkendt. Derfor skal Danmark satse på kunstig intelligens, nanoteknologi og biotech. “Så fremtiden er nu, ikke om en generation eller to,” siger politikerne.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Kommunerne, regionerne og staten skal satse mere på IT og bioteknologi for at skabe arbejdspladser, vækst og gøre Danmark interessant for investorer og gode forskere fra udlandet. Derfor er der kommet ny fællesoffentlig strategi frem mod 2020.

– “Kunstig intelligens, nano- og bioteknologi samt vidtstrakt brug af big data banker allerede på døren. Så fremtiden er nu, ikke om en generation eller to,” lyder meldingen fra politikerne.

 – 2020: Mobilen vil være med udbredt end el og vand

Disse udmeldinger afviger ikke så meget fra da man lavede planer frem mod 2011 og 2015, men i den nye 2020 plan er der også øget fokus på erhvervslivet, så der er større synergi og samarbejde. Af helt konkrete tiltag nævnes smart citys, ID til børn og unge, samt digitale udbud i den 60 siders lange rapport.

Tiltag til helt basale IT systemer

Der er dog stadig helt elementære problemer, som kræver en fast hånd, for at sikre brugervenlighed, IT sikkerhed og genbrug af data, så institutioner undgår unødigt dobbeltarbejde. Dobbeltarbejde er både generende for medarbejderne, men også brugerne og giver længere svartid, hvilket mindsker effektiviteten.

 – I 2020 vil vi downloade 284 milliarder apps

Rapporten skal mere ses som en guide og rettesnor, snarere end adskillige tiltag til konkrete løsningsmuligheder. Blandt de konkrete tiltag nævnes dog, at erhvervslivet skal spare tre milliarder via automation og genbrug af data når virksomheder rapportere til de offentlige IT systemer.

Flere informationer til telebranchen

Telebranchen kan også glæde sig, da en af de ting, som Danmark bør fokusere på, er mere åbne informationer om energiforsyning. Her er det de ledninger, som har med TV-signal, internet og elektricitet telebranchen er mest interesseret i. Der bør også blive åbnet op for data om vand, varme og spildevand så vi kan skabe mere intelligente byer, og så byggearbejde kan startes hurtigere, undgå færre fejl og reparationer tager kortere tid.

 – Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

Alt i alt lyder det meget godt, men da det kun er guidelines og ikke konkrete måltal skal vi nok sætte fingeren lidt i jorden.

Mere til historien:

Ønsker du at fordybe dig mere i 2020-planen kan du læse hele rapporten på digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Læs også:
Nokia: Europa får 5G i 2020

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer