Mobiltelefoner vil i 2020 være mere udbredt end el og vand

0

Om fire år vil mobiltelefoner være med udbredt end el og vand, spår en ny undersøgelse.

Smartphones
Smartphones

Flere og flere mennesker har snart en mobiltelefon og datamængderne vokser gevaldigt, da flere og flere ting kobles på internetforbindelsen. Alene i Norden forventes det, at 150 millioner enheder vil være online i 2020. Det skriver Business.dk.

Faktisk vil flere og flere mennesker i 2020 have adgang til en mobiltelefon end til elektricitet og rindende vand.

Det fremgår af en rapport fra IT-giganten Cisco, at 5,4 milliarder mennesker eller 69 procent af klodens befolkning ejer en mobiltelefon, mens der kun er 5,3 milliarder mennesker, som har afgang til elektricitet og 3,5 milliarder til vand.

– ”Vi er endnu i den spæde begyndelse, og vi har endnu ikke set alle de fantastiske muligheder, som Tingenes Internet vil bringe med sig. Men vi ved, at denne revolution vil betyde helt nye muligheder for mennesker, virksomheder og samfundet som helhed. Boliger vil blive mere sikre, byer smartere og virksomheder bedre, når enheder og ting kobles sammen og kommunikerer,” siger Hans Dahlberg, leder af Telias globale såkaldt maskine-til-maskine-tjenester.

Den mobile datatrafik forventes også, at være otte gange så stor som i dag. Det anslås, at den i 2020 vil være 30,6 exabyte om måneden mod 3,7 exabyte i dag, hvilket svarer til alle mennesker i verden hver dag sender 28 billeder om dagen året rundt.

I 2015 voksede den globale datatrafik på mobilnettene med 74 procent. Og stigningen fortsætter. Et af de næste skridt bliver udbredelsen af WiFi-Calling, der giver langt bedre indendørsdækning. Her bliver den trådløse router i hjemmet en ”ekstra mobilmast”.

 – Her er teleselskabernes planer for Wi-Fi Calling

Cisco anslår, at der i dag er omkring 15,7 procent af verdens ”tale-opkald”, som sker via WiFi-calling og i 2020 vil det være hele 52,9 procent.

Det ventes også, at brugen af internettelefoni vil falde fra 66,3 i 2015 til 20,8 procent i 2020 – netop på grund af WiFi-calling, hvor man så ikke længere behøver tjenester som Skype og Viber i mange situationer.

Mere til historien

Du kan læse mere omkring Voice over WiFi (VoWifi) eller WiFi-calling i vores baggrundsartikel.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer