Huawei rundede 100 mio. milepælen i 2015

Den kinesiske smartphone-producent Huawei oplyser, at de i år på verdensplan har solgt mere end 100 millioner smartphones.

Solgte smartphones (Kilde Huawei)

Solgte smartphones (Kilde Huawei)

Huawei var for få år siden ganske ukendte i blandt andet Danmark, ja faktisk solgte de for kun fem år siden tre millioner smartphones i hele verden. Men blandt andet 2015 har ændret en del på dette. Selvom de solgte rigtigt flot sidste år, hvor det i alt blev til 75 millioner solgte smartphones, som var produceret af Huawei, har fremgangen været markant i år – nemlig på hele 25 procent.

Det betyder også, at Huawei i 2015 har solgt mere end 100 millioner smartphones på verdensplan. Dermed er der heller ingen tvivl om, at Huawei beholder placeringen, som den tredjestørste producent af smartphones i verden.

Det er heller ikke kun ude i verden, at Huawei oplever fremgangen, for også i Danmark har der været en markant fremgang at spore. Hvilket ifølge den danske landechef, Thor Gøtz, ikke er tilfældigt.

– ”Den markante vækst i antallet af solgte enheder skyldes, at Huawei har formået skabe nogle produkter, som både i design, teknologi og pris matcher det, som den moderne forbruger efterspørger. Huawei har bevist, at kinesisk teknologi er mere og meget andet end kopiering, og det har forbrugerne både bemærket og belønnet os for,” siger Thor Gøtz, Director for Huawei Consumer BG i Danmark.

Sidste år investerede Huawei 14,2 procent af omsætningen, hvilket svarede til omkring 40 milliarder kroner i teknologisk udvikling. Ligesom der også blev sikret 76.687 patenter. 18.000 af disse relaterer sig til udvikling af mobile enheder.

Nogle af de modeller, som for alvor har været med til at sikre det flotte salgstal i år har været Huawei P8, Huawei P8 Lite, Huawei Mate S og Nexus-telefonen, Nexus 6P, som er lavet i samarbejde med Google.

Test: Så god er Nexus 6P

Mere til historien

Lokalt i Danmark er Huawei nummer fem på markedet både i styksalg og omsætning.

Læs også:
Så godt sidder Apple på Danmark

Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
De mest solgte telefoner i 2023

HITLISTE 2023: Her kan du se, hvilke telefoner der solgte bedst i 2023 hos teleselskaberne.

(mere…)
Er Årets Mobil 2023 alt det?

PODCAST: Bliv klogere på Årets Mobil 2023. Lyt med og hør mine første tanker om tech i 2024.

(mere…)
De mest læste anmeldelser i 2023

Vi elsker smartphones og andre ”smarte” produkter, som vi bruger meget tid på er at anmelde. Du kan her se, de mest læste anmeldelser i 2023.

(mere…)
Her er Årets Mobil 2023

Vinderen af læserafstemningen ”Årets Mobil” er fundet. En sikker sejr. Velfortjent, synes jeg. Hvad tænker du?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram