Sony Xperia Z5 og Z5 Compact er uden overraskelser

0

Web-TV: Sony leverer rigtigt gode Android-telefoner. Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 gør det fremragende, men overrasker desværre ikke.

Gode nyheder i Z5’erne fra Sony

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)
Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Selvom jeg er mest til Sony’s foregående modeller Xperia Z3 Plus og Z3 Compact, så kan der stadig findes gode argumenter for et køb af Sony Xperia Z5 og Z5 Compact.

En af de bedste nyheder i efterårets Sony-telefoner er fingeraftrykslæseren, der er indbygget i hjemknappen. Selvom placeringen umiddelbart virker underlig, er knappen yderst præcis og velfungerende. Det gælder for såvel højre som venstrehåndede brugere.

Kameraet er en anden stor nyhed. For første gang siden Xperia Z1 har Sony fysisk lagt ny kamerahardware i telefonen, og ifølge en uafhængig test har Sony nu det bedste mobilkamera i branchen.

Det skal dog siges, at i testen fra DxOMark kommer Xperia Z5 på førstepladsen med kun ét enkelt point foran Samsung Galaxy S6 Edge. I dagligt brug oplever jeg, at Samsungs S6-telefoner er hurtigere til at starte kameraet op, end tilfældet er hos Sony, der så til gengæld ifølge DxOMark leverer de bedste billeder.

Irriterende kant, men god batteritid

Som nævnt synes jeg ikke, at Sony har kælet nok for designet af telefonerne. En af de mest irriterende ting er en forhøjet kant omkring skærmen, der giver en skærende følelse ved øret, særligt under længere samtaler. Prøv det selv i en forretning inden du køber.

Begge telefoner har en rigtig god batteritid, og de frontvendte indbyggede højtalere lyder rigtigt godt. Der er tale om stabile produkter, som satser på det sikre uden at tage chancer.

Uanset hvilken af Z5’erne du køber, så får du stort set den samme hardware. Skærm, batteri og design er forskelligt, men alle telefoner kører rigtigt godt og er produceret på samme hardwareplatform.

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact får i min test fem ud af seks stjerner.

Hvis du vil have flere testdetaljer så se ovenstående web-TV indslag. Du kan også læse de store anmeldelser af Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact. I indslaget herunder kan du få et glimt af Z5 Premium der lander senere på året.

Web-TV: Første kig på alle Sony Z5-modellerne

Mere til historien

Sonys Z5-modeller kommer med Android 5.1.1 Lollipop men Sony lover en opgradering til Android 6.0 Marshmallow på et senere tidspunkt.

Læs også:
Her gør vi det forbudte med Sony Xperia

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer