Sony Xperia Z5 og Z5 Compact er uden overraskelser

Web-TV: Sony leverer rigtigt gode Android-telefoner. Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 gør det fremragende, men overrasker desværre ikke.

Gode nyheder i Z5'erne fra Sony

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Selvom jeg er mest til Sony's foregående modeller Xperia Z3 Plus og Z3 Compact, så kan der stadig findes gode argumenter for et køb af Sony Xperia Z5 og Z5 Compact.

En af de bedste nyheder i efterårets Sony-telefoner er fingeraftrykslæseren, der er indbygget i hjemknappen. Selvom placeringen umiddelbart virker underlig, er knappen yderst præcis og velfungerende. Det gælder for såvel højre som venstrehåndede brugere.

Kameraet er en anden stor nyhed. For første gang siden Xperia Z1 har Sony fysisk lagt ny kamerahardware i telefonen, og ifølge en uafhængig test har Sony nu det bedste mobilkamera i branchen.

Det skal dog siges, at i testen fra DxOMark kommer Xperia Z5 på førstepladsen med kun ét enkelt point foran Samsung Galaxy S6 Edge. I dagligt brug oplever jeg, at Samsungs S6-telefoner er hurtigere til at starte kameraet op, end tilfældet er hos Sony, der så til gengæld ifølge DxOMark leverer de bedste billeder.

Irriterende kant, men god batteritid

Som nævnt synes jeg ikke, at Sony har kælet nok for designet af telefonerne. En af de mest irriterende ting er en forhøjet kant omkring skærmen, der giver en skærende følelse ved øret, særligt under længere samtaler. Prøv det selv i en forretning inden du køber.

Begge telefoner har en rigtig god batteritid, og de frontvendte indbyggede højtalere lyder rigtigt godt. Der er tale om stabile produkter, som satser på det sikre uden at tage chancer.

Uanset hvilken af Z5’erne du køber, så får du stort set den samme hardware. Skærm, batteri og design er forskelligt, men alle telefoner kører rigtigt godt og er produceret på samme hardwareplatform.

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact får i min test fem ud af seks stjerner.

Hvis du vil have flere testdetaljer så se ovenstående web-TV indslag. Du kan også læse de store anmeldelser af Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact. I indslaget herunder kan du få et glimt af Z5 Premium der lander senere på året.

Web-TV: Første kig på alle Sony Z5-modellerne

Mere til historien

Sonys Z5-modeller kommer med Android 5.1.1 Lollipop men Sony lover en opgradering til Android 6.0 Marshmallow på et senere tidspunkt.

Læs også:
- Her gør vi det forbudte med Sony Xperia

iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro.

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram