Sony Xperia Z5 og Z5 Compact er uden overraskelser

Web-TV: Sony leverer rigtigt gode Android-telefoner. Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 gør det fremragende, men overrasker desværre ikke.

Gode nyheder i Z5’erne fra Sony

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Selvom jeg er mest til Sony’s foregående modeller Xperia Z3 Plus og Z3 Compact, så kan der stadig findes gode argumenter for et køb af Sony Xperia Z5 og Z5 Compact.

En af de bedste nyheder i efterårets Sony-telefoner er fingeraftrykslæseren, der er indbygget i hjemknappen. Selvom placeringen umiddelbart virker underlig, er knappen yderst præcis og velfungerende. Det gælder for såvel højre som venstrehåndede brugere.

Kameraet er en anden stor nyhed. For første gang siden Xperia Z1 har Sony fysisk lagt ny kamerahardware i telefonen, og ifølge en uafhængig test har Sony nu det bedste mobilkamera i branchen.

Det skal dog siges, at i testen fra DxOMark kommer Xperia Z5 på førstepladsen med kun ét enkelt point foran Samsung Galaxy S6 Edge. I dagligt brug oplever jeg, at Samsungs S6-telefoner er hurtigere til at starte kameraet op, end tilfældet er hos Sony, der så til gengæld ifølge DxOMark leverer de bedste billeder.

Irriterende kant, men god batteritid

Som nævnt synes jeg ikke, at Sony har kælet nok for designet af telefonerne. En af de mest irriterende ting er en forhøjet kant omkring skærmen, der giver en skærende følelse ved øret, særligt under længere samtaler. Prøv det selv i en forretning inden du køber.

Begge telefoner har en rigtig god batteritid, og de frontvendte indbyggede højtalere lyder rigtigt godt. Der er tale om stabile produkter, som satser på det sikre uden at tage chancer.

Uanset hvilken af Z5’erne du køber, så får du stort set den samme hardware. Skærm, batteri og design er forskelligt, men alle telefoner kører rigtigt godt og er produceret på samme hardwareplatform.

Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact får i min test fem ud af seks stjerner.

Hvis du vil have flere testdetaljer så se ovenstående web-TV indslag. Du kan også læse de store anmeldelser af Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact. I indslaget herunder kan du få et glimt af Z5 Premium der lander senere på året.

Web-TV: Første kig på alle Sony Z5-modellerne

Mere til historien

Sonys Z5-modeller kommer med Android 5.1.1 Lollipop men Sony lover en opgradering til Android 6.0 Marshmallow på et senere tidspunkt.

Læs også:
Her gør vi det forbudte med Sony Xperia

OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram