LG Watch Urbane test – eksklusivt og tidsløst

TEST: Det mest eksklusive og tidsløse urværk med smarte funktioner – en topkarakter værdig, men holdt tilbage af Android Wear og prisen.

Smartwatch-krigen er det seneste år blusset op, ikke mindst takket være Apples tilgang til markedet, der mildt sagt fik verden til, for første gang, at forstå konceptet smartwatch. Indtil da, var de mange forsøg på at få smartwatches udbredt og anerkendt i al almindelighed, slået fejl.

LG Watch Urbane test

LG Watch Urbane

Men med Apple Watch på udvalgte markeder, og smartwatch-begrebet i folks bevidsthed, skaber det ny og frisk opmærksomhed til de mange andre producenter af smarte ure til håndledet.

Det har derfor skabt en positiv effekt for konkurrenterne, at Apple har offentliggjort deres træk på området, ikke mindst nu hvor tilgængeligheden er indskrænket.

Det har blandt andet givet bedre plads til produktet i denne LG Watch Urbane test. Watch Urbane, et særdeles frisk pust til håndledet, der uden problemer tiltrækker opmærksomhed i byen.

– Android Wear tips og ‘must have’ apps

Tidsløst design

Hvor LG G Watch R henvender sig som et hverdagsur, er Watch Urbane designet i et eksklusivt og rustfrit look. Faktisk er det ikke kun et look – Watch Urbanes urkasse er udarbejdet i rustfrit stål, og det er kun undersiden og dermed den ikke synlige del af uret, der er udført i hård plast.

På undersiden af uret gemmer sig også kontaktpunkterne til den medfølgende oplader, der med magnetisme kobler sig sammen med uret – let og smart. Dertil gemmer bagsiden også på den indbyggede pulsmåler, men mere om den senere.

Urkassens rustfrie stål er blankpoleret, på nær den cirkulære kant der omgiver selve displayet. Denne er diamantslebet så den har et ridset og råt look – elegant og samtidig vovet. På højre side finder vi ur-knappen, der fungerer som genvej til hovedmenuen (urskiven), hjemknap og skærm-dæmper.

Den medfølgende og udskiftelige 22 millimeter standard-rem er udført i ægte læder med lyse sting, stilrent og helt passende til urets designudtryk. Selv remlåsen er udført af metal – gennemført!

Generelt er der kun kommet positiv respons på Watch Urbane, og faktisk har den tiltrukket en del mere opmærksomhed, end mit eget LG G Watch R nogensinde har formået. Det tidsløse design tiltaler rigtigt mange, om end de fleste kvinder syntes uret er alt for stort, mens herrerne generelt syntes godt om størrelsen.

Personligt er jeg mest glad for designet på Watch Urbane, frem for nogle af de andre produkter der aktuelt er på markedet! Om end jeg syntes at det blankpolerede stål, er for blankt og mest til gavn for smuds og fedtfingre.

– Fitbit Charge test – virkelig god wearable

Genbrugt hardware

LG Watch Urbane er ikke det første smartwatch-produkt fra LG. Faktisk har det tætte relationer til forgængeren LG G Watch R. Sidder man med de to ure ved siden af hinanden, er det let at se at designet går igen.

Men her stopper genbruget ikke. Også selve hardwaren i Watch Urbane er magen til den i G Watch R, hvilket betyder man som forbruger, ikke får meget nyt på denne konto, hvis man vil pgradere fra G Watch R.

Inde i urkassen finder vi både gyroskop (9 akser), accelerometer, kompas samt barometer. Qualcomm har leveret processoren – 1,2 GHz Snapdragon 400. Der er 512 MB RAM og 4 GB intern hukommelse. Derudover er Watch Urbane modstandsdygtig over for støv og vand i henhold til IP67-certificeringen.

Skærmen er også den samme 1,3 tommer runde P-OLED type, som vi fandt i G Watch R, med en opløsning på 320 x 320 pixels og en pixeltæthed på 245 PPI – desværre er der ingen lyssensor til automatisk justering af skærmens lysstyrke.

Batteriet er på 410 mAh, nok til at drive urværket gennem en hel arbejdsdag og mere til. Faktisk kan det til nøds køre hele to arbejdsdage, men så må det også forventes, at uret går død inden sengetid. Men én arbejdsdag er ingen sag for Watch Urbane.

– Sony Smartwatch 3 test – holdbart men sløvt

Android Wear – bedre og bedre med tiden

Selvom Android Wear stadig er forholdsvis nyt, har systemet allerede gennemgået flere elementære opdateringer, der alle har bidraget til et bedre og mere stabilt system.

Blandt de seneste og vigtigste nyheder, der selvfølgelig er tilgængelig i Watch Urbane, er blandt andet Wi-Fi. Det betyder man ikke længere er afhængig af at være koblet til en smartphone via Bluetooth.

Vi finder også app- og kontaktmenu, til hurtig og nemt at samle alle ens Wear-apps og kontaktpersoner. Med ét enkelt swipe ind fra venstre på uret kommer man nu let frem til app-menuen og ens kontaktpersoner, som man herfra kan sættes i forbindelse med, enten via opkald eller beskeder.

Har man sin telefon eller uret koblet til et headset, behøvet man end ikke at hive telefonen op af lommen for at starte eller afslutte et opkald.

Der er ligeledes blevet optimeret i brugerfladen, så man kan bladre i notifikationer, uden at bruge hænderne. Et let vrid med armen og man bladrer enten frem eller tilbage – det fungerer rigtig godt med lidt øvelse.

Generelt set er Android Wear modnet rigtigt meget siden den første version. Langt de fleste bugs er blevet udredet og systemet opleves generelt flydende og smidigt, om end man stadig kan løbe ind i forsinkelser når uret skal hente data fra telefonen.

Netop her ligger også systemets største svaghed. Applikationerne der virker med Android Wear, kører ikke på selve uret, men på ens smartphone. Det betyder at alt data skal hentes herfra og det kan til tider betyde ventetid, specielt i tunge applikationer som Google Maps.

Stadig blot et notifikations-ur

En anden svaghed i Android Wear ligger i et andet af systemets mest vitale områder, talegenkendelse.

Android Wear henvender sig i særdeleshed til brug via stemmen, men da dansk ikke er understøttet, betyder det at man som forbruger ikke har en nem tilgang til de mange funktioner i uret. Det gør, at man tager telefonen op ad lommen, hvor netop uret burde gøre arbejdet.

Eksempelvis at lave et notat til senere, sætte alarmen, skrive en besked til en bestemt kontakt, eller blot svare en indgående besked. Alt sammen kan gøres med stemmen, hvis altså man vil bruge uret på engelsk, eller ét af de få andre understøttede sprog – bare ikke dansk.

Det er rigtigt ærgerligt, og jeg sidder derfor tilbage med et ur hvis primære funktion i dagligdagen, blot er at få notifikationer og se tiden på. Man skal tvinge sig selv til at huske at bruge uret til andet, som eksempelvis indkøbslisten via Google Keep, Google Maps til rutevejledningen eller skifte sang via Spotify.

Til gengæld så er netop det at få notifikationer på håndledet, en lettelse i hverdagen. I stedet for hver gang at tage telefonen op af lommen, tænde skærmen for blot at se at det er Facebook der underrettet om en kommentar, på et tre dage gammelt indlæg, så kan jeg nu med et let vrid i håndledet, se og tage stilling til notifikationen med det samme.

Er du typen der i løbet af dagen får utallige notifikationer fra mails, sociale medier og diverse andre apps, er Android Wear på håndledet, en stor hjælp – samtidig nedsætter det strømforbruget på din telefon, fordi du ikke skal tænde skærmen hele tiden.

Her er nyhederne i Android Wear 5.1

Skærmbilleder fra Watch Urbane

Nem at gøre personlig

En stor fordel ved Android Wear er systemets potentiale. Personligt har jeg været med på Android Wear siden LG G Watch R, hvilket betyder tæt på starten i Danmark. I den korte periode på knap ét år, har jeg set udviklermiljøet udvikle sig eksplosivt!

I starten var der ganske få applikationer som understøttede Android Wear, mens det i dag er utallige apps, der nu helt eller delvist kan styres via uret.

Selvfølgelig er Googles egne apps efterhånden godt med, men også apps som Spotify, Endomondo og Evernote understøtter Android Wear. Dertil kommer de tusindvis af urskiver til både runde og firkantede Android Wear enheder.

Muligheden for udviklerne og brugerne at designe og skabe deres unikke urskiver til systemet, er med til at gøre Android Wear rigtig interessant. Der findes urskiver til enhver smag, selv danske Bang & Olufsen har designet en urskive til Android Wear.

Der findes både stilrene, simple og smarte urskiver. Urskiver med skridttæller, dato, batteritilstand, og vejrudsigten, ja endda urskiver med animationer kørende.

Sådan opleves Watch Urbane

I det daglige opleves LG Watch Urbane som et klassisk ur med smarte funktioner, det sidder rigtig godt på håndledet, selv de små af slagsen. Den lækre læderrem hverken niver i huden eller river i hårene på armen, og urets flade bagside ligger naturligt og urets størrelse kommer sjældent i vejen for de daglige gøremål.

Jeg har brugt uret både hjemme, på arbejde og i byen. Ikke på ét tidspunkt har jeg tænkt over at tage uret af, for at udføre et dagligt gøremål. Det har betydet uret har været igennem en del og er blevet ramt af både træ, metal og andre effekter. Generelt bare blevet brugt – til tider lidt hårdt.

– Det koster det nye Sony Smartwatch 3

Alligevel er der ikke én eneste ridse at se, på hverken skærm eller urkasse. En pudseklud over enheden og den ser ud som da jeg tog den ud af kassen.

Pulsmåleren indbygget i uret er mest beregnet til fitness-folket, alle andre vil blot bruge det til at tage pulsen fordi de kan. Personligt har jeg ikke brugt det til andet. Men er man typen der vil overvåge træningen og følge pulsen, er funktionen klart nyttig og kan bruges sammen med flere træningsapplikationer.

Selvom uret ikke har automatisk lysregulering, så kan jeg med ”lysboost” hurtigt få fuld knald på lysstyrken når jeg bevæger mig ud på en stærk solskindsdag, hvilket akkurat er nok til, at man kan se skærmen tydeligt. Sætter jeg mig til rette i biografsalen, kan jeg nemt slå ”biografmode” til, så skærmen holdes slukket indtil jeg trykker urets eneste knap ind.

Watch Urbane assisterer mig nemt og naturligt igennem hverdagen. Med Google Now aktiveret på min smartphone, får jeg vejret, aktier og rejsetider frem på håndledet nemt og bekvemt. Notifikationer popper hurtigt frem efter de modtages på smartphonen og jeg kan let tage stilling til om den enkelte notifikation skal gemmes, besvares eller afvises.

I løbet af dagen kan jeg godt lade notifikationerne stakke sig op på uret, men jeg bliver aldrig stresset over dem, da de nyeste ligger forrest og resten ikke kan ses, med mindre jeg kalder dem frem.

Når jeg kører i bil og har Google Maps aktiveret, er uret nemt og overskueligt at få informationer på. Med Google Keep har jeg et overblik over min indkøbsliste og kan sætte flueben ud for de varer, jeg har lagt i indkøbskurven. Jeg kan hurtigt finde kalenderen frem og få et agenda-overblik eller starte et opkald til kæresten, når jeg har glemt hvad tid vi aftalte maden var klar.

Kort sagt er der rigelig med muligheder i Android Wear, det ville blot være nemmere, hvis uret kunne forstå dansk.

Når dagen er omme og uret skal oplades, tilsluttes den nemt oplader-docken, der på blot 45 min, har ladet uret fuldt op. Ulempen er, at man ikke kan lade uret uden den medfølgende dock.

Galleri med LG Watch Urbane

Konklusion – det bedste Android Wear ur

Jeg behøver ikke mange minutter til at finde min konklusion på LG Watch Urbane frem. Det er et super fedt smartwatch produkt, der i det daglige er det bedste tilbehørsprodukt til min smartphone, kun overgået af mit Bluetooth-headset.

Det tidsløse og unikke design kan tilfredsstille de fleste, om end det kan være et prangende produkt på håndledet – her kan G Watch R måske være at fortrække for et mere neutralt look.

Kombinationen af ægte læder og rustfri stål gør sig godt til de fleste jakkesæt, om end en kombination med en metal-rem for nogen kan være at fortrække, her er det godt, at man selv kan udskifte remmen efter standarden på 22 mm.

Alt i alt skal vi hen til urets kerne, for at finde noget at pege fingre ad. Android Wear er godt nok vokset med opgaven de seneste måneder. For Google er arbejdet langt fra færdig, men som dansk forbruger skal man ikke være bange for at købe produktet, da Google allerede har bevist at urene vil blive holdt nøje opdateret.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk Anbefaler

Når først det danske sprog bliver understøtte af Google på smartphones såvel som Android Wear, kommer systemet først til sin ret. Det er derfor også her at vi må begynde at trække point fra vores samlede scorekort.

LG Watch Urbane lander på 4 ud af 6 mulige stjerner. På nær prisen kunne LG ikke have gjort det meget anderledes ved uret. Det er nu op til Google at hive de sidste karakterer hjem til Android Wear.

Selvom uret ikke scorer topkarakteren, er jeg ikke bleg for at anbefale det. Watch Urbane får derfor MereMobil.dks anbefaling.

LG Watch Urbane kan aktuelt erhverves for cirka 2.350 kroner, hvilket gør uret til det dyreste Wear-produkt i Danmark, og det har selvfølgelig også sin afspejling i den endelige karakter.

Fordele og ulemper

Fordele

– Eksklusivt og tidsløst design
– Flot, farverig skærm
– Forbedret Android Wear

Ulemper

– Ingen dansk understøttelse
– Til tider langsom kommunikation til smartphone
– Smuds og fedtfingre sætter sig på det blankpolerede stål

Mere til historien

Hvis designet ikke er det store salgsargument for dig, så vil jeg vælge at spare 450 kroner og købe LG G Watch R, der på nær Wi-Fi understøttelse og design, er tæt på identisk med Watch Urbane. Begge ure er opdateret til nyeste Android Wear, der nu kører langt mere stabilt og flydende, end da vi anmeldte LG G Watch R.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram