Android Wear tips og ‘must have’ apps

TIP: Android Wear får dagligt nye apps til platformen, vi har samlet en række, som du bør prøve på dit smartwatch.

Android Wear platformen vokser dagligt, faktisk går det så hurtigt med nye applikationer på platformen, at det kan være svært at følge med. Derfor har vi samlet et overblik over nogle applikationer, vi syntes er værd at prøve på din Android Wear enhed.

Android Wear 5.0

Android Wear 5.0

Alle applikationer kan bruges på både runde og firkantede ure, de fleste er gratis mens enkelte koster penge. Generelt er de fleste applikationer til Android Wear, indtil videre, gratis.

Du skal være opmærksom på, at applikationer dræner batteri, hvilket betyder at jo flere apps du sætter op på din Android Wear enhed, jo større er chancen for batteridræn. Nogle applikationer er udviklet til at bruge meget lidt strøm, mens andre godt kan nedsætte din drifttid med op til en dag.

Det fede på Android Wear er de uanede mængder af muligheder for at give sit ur, det personlige præg man syntes det skal have. Derfor starter vores tips, med apps der kan gøre dit ur personligt.

Personlig Android Wear

Den første applikation jeg købte og installerede til mit smartwatch var fra en fyr der hedder Jeremy Steckling. Han har udviklet den meget populære app, Facer.

Facer er en applikation til Android Wear, der tillader dig at sammensætte og præge dit eget ur, så det fremstår unikt og adskiller sig fra de andres. Facer gør det muligt at udvikle dine egne urskiver (baggrunde) til Android Wear. Med Facer er der uendelige muligheder for at præge dit ur, endda i flere lag med farver, billeder eller noget der skifter, efter hvad tid vi er på dagen.

Er man ikke god til at udvikle og producere sit eget, står et kæmpe færdigproduceret udvalg klar på hjemmesiden Facerepo.com, som gør det muligt at finde den eller de urskiver man selv bedst syntes om. Tilgår man hjemmesiden via den mobil ens Android Wear enhed er koblet til, kan man hente og overføre urskiven direkte. Facer koster aktuelt 6,18 kroner og kan hentes her via Google Play.

Alternativet til Facer kan være WatchMaker, der tilbyder den samme funktionalitet som overstående, dog findes denne i både en gratis og betalingsversion.

Værktøj til Android Wear

Små men nyttige applikationer til Android Wear kan være en kalender eller lommeregner. Begge findes i bedste velgående allerede. Applikationerne hedder Calendar- og Calculator for Android Wear. Begge tilbyder et meget simpelt, men anvendeligt design og gør det legende let at lave en hurtig udregning, eller se dagens begivenheder.

Calculator for Android Wear kan hentes her via Google Play, mens Calendar for Android Wear kan hentes her. Begge applikationer er gratis og uden reklamer.

Er du træt af altid at skulle scrolle igennem menuen i Android Wear for at starte en applikation, så er ”Wear Mini Launcher” en fantastisk applikation. Med den installeret, er app-menuen blot ét swipe væk. Et simpelt strøg ind fra venstre mod højre og du har alle dine apps tilgængelig.

Wear Mini Laucnher er gratis og kan hentes her via Google Play.

Tager du ofte billeder af dig selv på afstand, så kan det nogen gange være svært at komme langt nok væk, for at få det hele med i billedet. Nogle kamera-applikationer har så en selvudløser, men er dette ikke tilfældet er ”Wear Camera Remote” måske noget for dig.

Med den installeret kan du med et enkelt tryk fra dit smartwatch, tage dit billede med kameraet i telefonen. Wear Camera Remote er gratis og kan hentes her via Google Play.

Twitter på håndledet. Det lyder smart og det er det også! Twitter er baseret på så få tegn, at det næsten er som lavet til smartwatches med Android Wear. Med applikationen ”Twitter for Android Wear” kan du let få et overblik over det seneste nye på den sociale tjeneste. Begrænsningen er, at du ikke kan åbne eventuelle links.

Twitter for Android Wear er gratis og kan hentes her via Google Play.

Google apps til Android Wear

De fleste applikationer fra Google understøtter automatisk Android Wear. Blandt andet gør jeg ofte brug af Google Keep og Google Fit. Google Keep gør det muligt for kæresten at lave en indkøbsliste, som er delt med mig. Denne kan jeg så tilgå direkte fra mit Android Wear ur, mens jeg handler.

Google Fit giver dig et overblik over dagens aktivitet, men kan også give dig et overblik over de seneste dages aktiviteter. Google Fit kører automatisk på dit ur, så snart den er installeret på din smartphone.

Google Music virker også med Android Wear, faktisk kan du synkronisere din musik, således musikken kommer med over på uret, så musikken kan nydes, uden du har din telefon på dig. Det kræver dog at du har et Bluetooth headset tilkoblet dit ur, men det er smart til løbeturen, eller anden aktivitet hvor din smartphone ikke kan være med.

Android Wear

Android Wear (Foto: Google)

Bruger du din smartphone til at styre YouTube på dit TV eller via Chromecast, så kan du også styre dette med din Android Wear enhed.

Så snart du har startet en video, eller afspilningsliste fra din telefon, kan du lade uret overtage og styre både lyden og vælge næste eller forrige video. Dette kan være smart hvis du bruger YouTube til musik og vil styre din playliste.

Bruger du Googles kalender på din smartphone, og en kalenderpåmindelse med en indlagt adresse for begivenheden er lagt ind i aftalen, så kan du også starte navigation fra din Android Wear enhed. Ved at swipe til siden, får du muligheden for at navigerer, hvorefter Google Maps automatisk starter og viser dig vej. Det er endda her muligt at vælge om du er til fods, eller kørende, direkte fra uret.

Har du applikationer du er særlig glad for på din Android Wear enhed, eller gode tips du vil dele, så er ordet dit i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Android Wear applikationer kører ikke alle lige godt. Personligt har jeg oplevet, at enkelte apps er store strømslugere, mens andre blot er langsomme, eller sløver uret. Har du problemer med dit ur efter installation af Android Wear apps, så overvej om ikke de kan være problemet.

Læs også:
LG G Watch R test
Sony Smartwatch 3 får nyt look

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram