Fitbit Charge test – virkelig god wearable

2

Minitest: Fitbit Charge er et virkeligt godt fitnessarmbånd. Basale funktioner og stabil funktion, gør produktet til et godt valg, viser vores Fitbit Charge test.

Fitbit Charge
Fitbit Charge

 

Fitbit har gennem flere år slået deres navn på fitness-tracker markedet fast. Produkterne er driftsstabile, og ikke mindst lette at anvende. Alt det unødige som ofte præger gadget-armbånd er skåret væk. Det giver et skarpt fokus.

Fitbit Charge er en opdateret udgave af Fitbit Flex, som jeg gennem længere tid har været rigtigt glad for. Det mest bemærkelsesværdige nye er det lille display, der viser de vigtigste informationer, og så er armbåndet blevet en smule bredere.

Informationer om antallet af skridt, afstand og kalorieforbrænding er tilgængelig på armen, hvor også klokken og datoen kan vises, ved at trykke på den lille knap på venstre side, eller tappe to gange på armbåndets top.

Hold styr på trapperne

En nyhed i Charge, fremfor lillebroderen, er tracking af trapper. Det vil sige du får en rapport om, hvor mange etager du har besteget den pågældende dag. Et lille stopur gemmer sig også i produktet. Det kaldes frem ved at holde knappen inde i et øjeblik, hvorefter tidstagningen begynder. Samtidigt lagres informationer om skridt og kalorieforbrænding i den pågældende session.

Det nye armbånd holder også styr på søvnen, og hvor uroligt natten er gået. I modsætning til Fitbit Flex skal du på Charge ikke aktivere ”sleepmode”. Teknikken er nu så intelligent, at den automatisk finder ud af, hvornår du sover. Næste morgen ved du så, om søvnen har haft en god kvalitet.

Orker du ikke den irriterende alarmlyd, fra vækkeuret, kan Fitbit med en svag vibratorsummen stille og roligt bringe dig fra drømmeland tilbage til virkeligheden. Udfordringen er selvfølgelig, om man kan vågne ved det.

Bruger du Endomondo sportstracker integreres dens data med Fitbit applikationen, så der er et samlet overblik ét sted. Det er ret genialt.

App samler alle data

Fitbit Charge lever først rigtigt, når der kigges på applikationen i ens smartphone. Her præsenteres alle de indsamlede data i en grafisk visning. Dataene kan også hentes via ens personlige profil på nettet. Som træningen og ens generelle bevægelse skrider frem, optjenes point og medaljer, så ens motivation forhåbentlig bevares.

Displayet viser også hvem er ringer på telefonen, men der er ikke mulighed for at foretage opkald, eller sende SMS-beskeder. Hvis du ønsker noget sådant, er det et regulært smartwatch du skal have fat på.

MereMobil topkarakter
Fitbit Charge har fået top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Batteritiden er helt igennem godkendt. 7-10 dage lover Fitbit, og det holder meget godt. I dagligt brug kan du på en god time oplade til en uges brug. Desværre kræver det et særligt opladekabel, som medfølger, og der kan ikke anvendes standard MicroUSB-stik.

Fitbit Charge sidder godt på armen, og Prisen lige under 1.000 kroner er også godkendt. Alt i alt et produkt jeg gerne anbefaler, og som sagtens kan være med til at skubbe gang i ens træningsmotivation.

Karakteren ender på 6 ud af 6 stjerner.

De nyeste armbånd fra Fitbit

Mere til historien

Fitbit har også en variant af Fitbit Charge der hedder Fitbit Charge HR, der indeholder pulsmåler.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer