Ny stor opdatering på vej til Android Wear

Ny stor opdatering til Android Wear byder på spændende funktioner og forbedringer. Den er på vej inden for få uger.

Google har fået besøg af den nye dreng i klassen. Det betyder ærmerne skal smøges op, for at kunne følge med Apples Watch. Derfor har Google netop præsenteret en ny stor opdatering, der er på vej til alle Android Wear smarture. Det skriver selskabet på deres blog.

Ny scroll funktion til Android Wear

Den nye opdatering vil først og fremmest byde på håndfri betjening, uden brug af stemmen, som det ellers er mest kendt for med Android Wear. Den nye håndfrie funktion er meget simpel, men byder på stor funktionalitet.

Overblik: Anmeldernes dom over Apple Watch

Hvis man har flere usete notifikationer på sin smartwatch, kan man nu blot vippe håndlede udad (væk fra kroppen) for at bladre ned gennem sine notifikationer, modsat for at bladre op igen. Denne funktion vil blive højst anvendelig når den ene arm er beskæftiget.

Wi-Fi og ny ”Always-on” funktion

En anden stor forbedring af Android Wear er implementering af Wi-Fi understøttelse, for de ure der har hardwaren til det, heriblandt Sony Smartwatch 3, som vi tidligere har anmeldt.

Wi-Fi understøttelse til Android Wear betyder, at man ikke længere er tvunget til, at være inden for Bluetooth rækkevidde for at modtage notifikationer fra sin smartphone. Hvis blot ur og smartphone er tilkoblet et datanetværk, vil telefonen fortsætte med, at videresende notifikationer til uret, ligeledes vil det være muligt, at sende samt svare på beskeder og åbne apps fra sit ur.

Android Wear tips og ‘must have’ apps

”Always-on”-mode betyder, at man på Android Wear enheder der understøtter dette, aldrig behøver at ”vække” uret, for at se klokkeslættet. Denne funktion kommer nu også til at gælde for applikationer. Med den nye opdatering bliver det muligt at åbne en applikation og lade den være åben, indtil man aktivt selv lukker den igen – nyttigt når man skal finde vej eller har indkøbslisten åbnet via Google Keep.

Batteritiden vil fortsat være forskånet med ”Always-on” funktionen, da uret automatisk vil registrere når man ikke kigger på enheden og dermed gå i ”dimmed”-mode, som betyder at det man se forvandles til sort/hvid, for at spare på batteriet – skærmen tænder selv tilbage til fuld farve-pallette, når håndledet løftes op til ansigtet.

"Always-on"-mode for applikationer

Kontakter og apps med ét tryk

Noget der har drillet mange Android Wear brugere, er manglen på let adgang til apps, der indtil nu har været gemt længst muligt væk i Android Wear. En opdatering for måneder tilbage rettede delvist op på ulejligheden, men nu bliver funktionen fuldt implementeret.

Tegn en Emoji

Adgang til apps og kontakter

For at se de applikationer der understøtter Android Wear, kræver det nu blot ét tryk på skærmen, så åbnes ”apps menuen”. Ét enkelt swipe til venstre derfra og alle ens kontakter er nu let tilgængelig. Den menu som man tidligere blev mødt med ved et enkelt tryk på skærmen, ligger nu i tredje position, bagefter apps og kontakter.

Stor interesse for Apple Watch

Sidst men ikke mindst byder opdateringen på Emojis, eller smileys som nogen bedst kender dem som. Skal en besked svares hurtigt, er det nu blot at tegne en Emoji, og Android Wear genkender selv tegningen, og forvandler den til en Emoji, for til slut at sende den afsted.

Først til Urbane så til resten

Den første smartwatch til at modtage den nye opdatering er LG Watch Urbane, herefter komme de resterende syv smartwatch enheder med Android Wear. Alle bliver opdateret de kommende uger, lover Google, uden at sætte præcis dato på.

Mere til historien

Opdateringen af Android Wear bliver en nødvendighed for at følge med Apple Watch, der indtil nu har mødt stor omtale, samt opbakning fra forbrugere, der lige nu venter på den store lancering - der er få dage væk.

Har din iPhone dårlig batteritid efter opdatering? Her er (måske) svaret
(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram