Verdens største bilproducent fravælger Apple og Android

1

Verdens største bilproducent Toyota har fravalgt både Android Auto og Apple CarPlay. Toyota satser på egne systemer.

Toyota er, og har gennem mange år, været verdens største bilproducent. Med et salg på mere end 10,23 millioner biler i 2014, står de for en betydningsfuld andel af vognparken på det globale marked. Det er derfor også et slag mod både Google og Apple, når selskabet i en nylig udtalelse fortæller, at de ikke vil satse på hverken Android Auto eller Apple CarPlay.

Android Auto
Android Auto

Android Auto er Googles bud på en brugerflade tilpasset, så det skaber bedst og sikrest brugervenlighed for føreren af en bil med systemet indbygget. Ligeså er målet for Apple CarPlay, at sikre brugervenlighed og sikker betjening, med deres bud på en brugerflade til den automobile befolkning.

– Android Auto: Android rykker ind i bilen

Begge systemer kan fungere uafhængigt af hinanden i samme konsol, hvilket betyder, at bilproducenter ikke behøver at vælge den ene frem for den anden, når de skal implementere et infotainmentsystem i deres bilmodeller.

Men for verdens største bilproducent bliver det hverken Google eller Apple, der får pladsen bag skærmene i de næste generationer af infotainmentsystemer i Toyotas vognpark, fortæller John Hanson, National Manager hos Toyotas Avanceret kommunikationsteknologi-afdeling til New York Times.

– ”Vi kan alle på et tidspunkt ende der (med Apple CarPlay og Android Auto red.), men lige nu foretrækker vi at bruge vores interne proprietære platform til den slags funktioner”, fortæller John Hanson, henvisende til det infotainmentsystem, som Toyota aktuelt bruger i deres bilmodeller.

Med overstående udtalelse udelukker Toyota ikke systemerne fra Google og Apple, men snarer afventer de andre bilproducenters brug af systemerne, samt hvor succesfuld en oplevelse forbrugerne ender med at få.

VAG står med åbne arme

Mens verdens største bilproducent takker nej til Google og Apple, så går verdens næstestørste producent den modsatte vej. VAG (Folkevognsgruppen) der med et samlet salg i 2014 på 10,14 millioner biler, må anses for at være en betydningsfuld markedsspiller, har efter omtanke valgt at tage både Android Auto og Apple CarPlay til sig, og lover implementering af systemerne allerede i 2015.

– Apple CarPlay – se det ‘in action’ her

I første omgang var VAG ikke interesseret i et samarbejde med Apple om CarPlay. Da systemet blev annonceret af Tim Cook i 2014, var VAG ikke en del af partnerlisten, men det har dog ændret sig siden.

– Parrot samler Android og iOS i bilen

Udrulningen af systemerne i producentens bilmodeller vil ifølge VAG ske løbende, det kan derfor ikke forventes, at alle bilmodeller vil få Android Auto og Apple CarPlay i 2015.

Mere til historien

VAG står blandt andet bag mærkerne Audi, Seat, Skoda, VW, Porsche, Lamborghini, Bugatti og Bentley. Hvilke mærker der får de to omtalte systemer er ikke blevet specificeret. Indtil videre er enkelte modeller fra både VW, Skoda og Audi blevet annonceret komme med Android Auto og Apple CarPlay.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer