Parrot samler Android og iOS i bilen

Håndfri producenten Parrot vil samle iOS CarPlay og Android Auto i én 2-din autoradio, med Android 5.0 Lollipop.

Parrot har herhjemme igennem årene været mest kendt for deres håndfri-produkter til bilen, men har de senere år også udviklet mere underholdende forbrugerelektronik, blandt andet Parrot AR-drone, som har været med til at starte hele drone-dillen, som endnu ikke har nået sit højdepunkt.

Parrot Asteroid RNB6

Parrot Asteroid RNB6

Sidste år kom Parrot så med en mere avanceret håndfri produktserie kaldet Asteroid, heriblandt Asteroid Smart, en 2-DIN autoradio med 6,2 tommer touch-skærm, hvori en tilpasset version af Android, med tilhørende apps og et væld af funktioner er at finde.

– Afløseren til AR Drone 2.0 er Parrot Bebop Drone

I år har Parrot tænkt sig at tage skridtet videre, og lancerer deres hidtil mest avanceret autoradio, igen en 2-DIN enhed, denne gang er specifikationslisten næsten uendelig og dens features ser tilnærmelsesvis umulige ud, set i forhold til enhedens kompakte størrelse.

Indtil videre har enheden ikke fået noget officielt navn, den går under præsentationen under navnet RNB6. RNB6 har en syv tommer IPS Pro HD touch-skærm og mulighed for Android Auto samt Apple CarPlay, hvilket betyder at både Android og Apple brugere kan få gavn af de to softwareproducenters respektive bil-optimerede brugerflader.

Følg vores dækning af CES 2015 her

Selve Parrot RNB6 kører med Android 5.0, dog har Parrot igen tilpasset brugerfladen deres ønsker. Men så længe man kobler en Android eller Apple smartphone til enheden, vil man kunne vælge henholdsvis Android Auto eller Apple CarPlay som ens fortrukne brugerflade, når blot telefonen er tilkoblet via Bluetooth til Parrot enheden.

Parrot kan det hele

Parrot Asteroid RNB6 - tilslutninger

Parrot Asteroid RNB6 – tilslutninger

Parrot RNB6 har et væld af funktioner, blandt andet kan nævnes indbygget navigation, komplet stemmestyrring af de mest anvendte funktioner som radio, musik, navigation og åbning af apps, mulighed for styring via bilens originale ratbetjening, overvågning af lufttrykket i bilens hjul og stereomikrofon for bedre samtalekvalitet.

Parrot-enheden har også et væld af tilslutningsmuligheder, her kan blandt andet nævnes:

  • Tilslutning af bak-kamera.
  • Indgang til RJ45 stik (LAN / Internet).
  • Fire radioindgange på følgende frekvensbånd; FM1, FM2, DAB1 og DAB2.
  • Bluetooth 4.0, RJ45 stik til LAN/internet og Wi-Fi op til 5GHz
  • GPS og GLONASS
  • Tilslutning af bak-kamera
  • To HDMI-indgange, den ene MHL-godkendt
  • Indgang til OBD2 diagnose system
  • Indgang til styrring af bilens interne funktioner, såsom klimaanlægget.
  • Indgang til ”dash-cam” kamera til instrumentbordet

Demonstration af Parrot RNB6

Mere til historien

Parrot RNB6 er endnu ikke færdigudviklet, hvilket betyder produktionen ikke er startet op. Det forventes, at det endelige produkt kommer på markedet i 2015.

Apple CarPlay – anden generation er klar

Det er faktisk længe siden, at Apple for første gang talte om anden generation af Apple CarPlay. Nu er den her endelig.

(mere…)
Se 2023 nyhederne fra HP

OVERBLIK: HP har ikke bare fremvist deres nyeste teknologiske fremskridt. De talte også om miljø og genanvendelige materialer - herunder kaffegrums og brugt madolie.

(mere…)
Tjek Lenovos 2023-nyheder

OVERBLIK: Lenovo fremviste på CES spændende nyheder, der bød på en digital notesbog, en bærbar med to OLED-skærme og naturligvis gaming-maskiner.

(mere…)
Her er nyhederne fra Samsung ved CES 2023

OVERBLIK: Samsung har præsenteret en række nyheder ved CES 2023. Her får du en opsummering.

(mere…)
Ny version af Android Auto er langt om længe på vej

Der er en ny og forbedret version af Android Auto på vej. Den skulle være kommet i sommer, men skulle altså nu være klar.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram