Parrot samler Android og iOS i bilen

1

Håndfri producenten Parrot vil samle iOS CarPlay og Android Auto i én 2-din autoradio, med Android 5.0 Lollipop.

Parrot har herhjemme igennem årene været mest kendt for deres håndfri-produkter til bilen, men har de senere år også udviklet mere underholdende forbrugerelektronik, blandt andet Parrot AR-drone, som har været med til at starte hele drone-dillen, som endnu ikke har nået sit højdepunkt.

Parrot Asteroid RNB6
Parrot Asteroid RNB6

Sidste år kom Parrot så med en mere avanceret håndfri produktserie kaldet Asteroid, heriblandt Asteroid Smart, en 2-DIN autoradio med 6,2 tommer touch-skærm, hvori en tilpasset version af Android, med tilhørende apps og et væld af funktioner er at finde.

– Afløseren til AR Drone 2.0 er Parrot Bebop Drone

I år har Parrot tænkt sig at tage skridtet videre, og lancerer deres hidtil mest avanceret autoradio, igen en 2-DIN enhed, denne gang er specifikationslisten næsten uendelig og dens features ser tilnærmelsesvis umulige ud, set i forhold til enhedens kompakte størrelse.

Indtil videre har enheden ikke fået noget officielt navn, den går under præsentationen under navnet RNB6. RNB6 har en syv tommer IPS Pro HD touch-skærm og mulighed for Android Auto samt Apple CarPlay, hvilket betyder at både Android og Apple brugere kan få gavn af de to softwareproducenters respektive bil-optimerede brugerflader.

Følg vores dækning af CES 2015 her

Selve Parrot RNB6 kører med Android 5.0, dog har Parrot igen tilpasset brugerfladen deres ønsker. Men så længe man kobler en Android eller Apple smartphone til enheden, vil man kunne vælge henholdsvis Android Auto eller Apple CarPlay som ens fortrukne brugerflade, når blot telefonen er tilkoblet via Bluetooth til Parrot enheden.

Parrot kan det hele

Parrot Asteroid RNB6 - tilslutninger
Parrot Asteroid RNB6 – tilslutninger

Parrot RNB6 har et væld af funktioner, blandt andet kan nævnes indbygget navigation, komplet stemmestyrring af de mest anvendte funktioner som radio, musik, navigation og åbning af apps, mulighed for styring via bilens originale ratbetjening, overvågning af lufttrykket i bilens hjul og stereomikrofon for bedre samtalekvalitet.

Parrot-enheden har også et væld af tilslutningsmuligheder, her kan blandt andet nævnes:

  • Tilslutning af bak-kamera.
  • Indgang til RJ45 stik (LAN / Internet).
  • Fire radioindgange på følgende frekvensbånd; FM1, FM2, DAB1 og DAB2.
  • Bluetooth 4.0, RJ45 stik til LAN/internet og Wi-Fi op til 5GHz
  • GPS og GLONASS
  • Tilslutning af bak-kamera
  • To HDMI-indgange, den ene MHL-godkendt
  • Indgang til OBD2 diagnose system
  • Indgang til styrring af bilens interne funktioner, såsom klimaanlægget.
  • Indgang til ”dash-cam” kamera til instrumentbordet

Demonstration af Parrot RNB6

Mere til historien

Parrot RNB6 er endnu ikke færdigudviklet, hvilket betyder produktionen ikke er startet op. Det forventes, at det endelige produkt kommer på markedet i 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer