Årets Mobil 2014 blev iPhone 6

Vinderen af titlen Årets Mobil 2014, valgt af køberne, blev iPhone 6. Få stemmer sendte sejren i Apples retning.

Der var 40 nominerede telefoner, og selvom opløbet var tæt, blev det Apple iPhone 6 der i afstemningen Årets Mobil 2014, trak det længste strå, og vandt den prestigefyldte titel.

Stemmerne fordelte sig med godt 12,3 procent på iPhone 6, mens 11,6 procent havde stemt på Sony Xperia Z3. Lilebroderen til Z3, Sony Xperia Z3 Compact kom på en tredjeplads med 11,5 procent.

iPhone 6 blev Årets Mobil 2014

iPhone 6 blev Årets Mobil 2014

- ”Apple har været på toppen af alle salgshitlister det seneste år. Derfor er det ikke overraskende, at sejren denne gang går til amerikanerne. Jeg må endnu engang konstatere, at danskerne elsker deres iPhone. Jeg er overrasket over Sonys evne til at overhale Samsung i afstemningen – og i det hele taget er Samsungs beskedne position bekymrende. Særligt fordi de i 2013 lå nummer to med Galaxy S4,” lyder det fra mobilekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk, der har stået bag afstemningen.

Sony Xperia Z3 og Z3 Compact blev i 2014 anmeldt til topkarakter på blandt andet MereMobil.dk. Det er i øvrigt første gang Apple vinder prisen Årets Mobil.

Tiderne skifter hurtigt

Konkurrencen i mobilbranchen er ekstremt hård, og en producent er aldrig bedre end sit seneste produkt.

Afstemningen om Årets Mobil viser med alt tydelighed, at der ikke er langt fra hit til fiasko.

HTC vandt i 2009, 2010 og 2013 mens Samsung tog sejren i 2011 og 2012. I dag er hverken Samsung eller HTC på top-fem, og Sony placerer sig i top-tre med hele to produkter.

- ”Sony er en overraskelse. De lever en på mange måder lidt anonym tilværelse, men køberne holder af produkterne, fordi de holder hvad der loves. Desuden er Xperia Z-telefonerne gradvist blevet bedre fra generation til generation, og her køber man ikke katten i sækken,” vurderer John G. Pedersen

Top 5 2014

  1. Apple iPhone 6 (12,84 %)
  2. Sony Xperia Z3 (11,61 %)
  3. Sony Xperia Z3 Compact (11,51 %)
  4. One Plus One (8,66 %)
  5. Nokia Lumia 930 (7,33 %)

Afstemning er udført via MereMobil.dk, Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ fra den 23. december til 31. december 2014. Der er afgivet 1.051 stemmer.

Tidligere års vindere

2013: HTC One (M7)
2012: Samsung Galaxy S III
2011: Samsung Galaxy S II
2010: HTC Desire
2009: HTC Hero

- Årets Mobil 2013 blev HTC One

Mere til historien

Afstemningen siger ikke noget om hvorfor resultatet er blevet som det er, men i kommentarfeltet herunder er du meget velkommen til at skrive, hvorfor du tror Apple vandt. Det kunne også være interessant at høre dine betragtninger på, hvorfor Sony pludselig klarer sig så godt.

HomePod Mini kommer til Danmark

HomePod Mini kommer endelig til Danmark. HomePod Mini er nu på Apples danske webshop.

(mere…)
AirPods Pro 2 er vildt populære

Apple er uden sammenligning markedsleder på det globale marked for trådløse headsets. Apple er tre gange større end Samsung.

(mere…)
Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
Hvem vinder Årets Mobil 2022?

AFSTEMNING: Du kan nu stemme på Årets Mobil 2022. Alle som stemmer deltager i lodtrækningen om et B&O Beosound EX headset til 2.999 kr.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram