Årets Mobil 2013 blev HTC One

2

HTC One blev vinderen af titlen Årets Mobil 2013 i et tæt kapløb mellem Samsung Galaxy S4 og iPhone 5S. Det har køberne bestemt.

Blandt 30 nominerede mobiltelefoner er Årets Mobil 2013 blevet fundet. Det blev HTC One, der løb med den prestigefyldte titel.

HTC One, Årets Mobil 2013
HTC One blev Årets Mobil 2013

Opløbet var tæt, og skulle næsten afgøres på målfoto. Kun ganske få stemmer adskilte første og andenpladsen.

HTC One blev vinderen med 16,96 procent af stemmerne, mens andenpladsen med 16,55 procent, tilfaldt Samsung Galaxy S4.

– ”Det er den retfærdige og rigtige vinder af titlen, overordnet set. HTC One har siden salgsstarten i foråret, været anmeldernes favorit. Dertil kommer en lang række udmærkelser, blandt andet en EISA-award. Køberne har også været udpræget begejstrede. Jeg synes HTC One forener enestående design- og kvalitetsfølelse med lethed i brugeroplevelsen, for ikke at tale om telefonens fantastiske stereolyd,” lyder vurderingen fra mobilekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk, der har stået bag afstemningen.

Test: HTC One – den nye smartphone-konge

Priser giver ikke nødvendigvis høje salgstal

Selvom mange er enige om kvaliteterne ved HTC One, er det ikke det samme som høje salgstal for produktet. HTC har ikke selv offentliggjort salgsstatistik, men i september 2013 rapporterede Pocketlint.com, at HTC One blev solgt i fem millioner eksemplarer de første 30 dage den var i handlen. Samsung Galaxy S4 solgte 10 millioner styks, 30 dage efter dennes salgsstart.

Til sammenligning solgte Apple 9 millioner iPhone 5S og iPhone 5C (samlet) på blot tre dage, efter den globale salgsstart den 20. september 2013.

HTC har ved aflæggelsen af regnskabsrapporten i sommer udtalt, at HTC One klarer sig godt i markedet, og bedre end det foregående års flagskibsprodukter.

Ekspertens foretrukne

Forud for præsentationen af Samsung Galaxy S4 i marts var forventningerne enorme, og selvom Samsung ikke formåede at indfri dem alle, blev Galaxy S4 et populært produkt.

Web-TV: Sådan gik mobilåret 2013

Det samme kan siges om nummer tre, Apple iPhone 5S, der heller ikke i manges øjne var den store nyhed. Alligevel elsker mobilkøberne iPhone, og salgshitlisterne taler deres tydeligt sprog.

LG G2 opnåede en fjerdeplads i afstemningen, og denne smartphone er ekspertens favorit.

– ”LG turde prøve noget helt nyt, ved at flytte alle knapperne om på bagsiden, og det modige tiltag virker fremragende. G2 har fantastisk kamera, skærm, og processor-performance sammen med en utrolig skarp pris. Ydelsen er på næsten alle punkter bedre end HTC One. Derfor er dette telefonen jeg personligt ville vælge. Men jeg erkender, at kvalitetsfølelsen er større på HTC One, hvilket klart skyldes valget af aluminium som gennemgående materiale. Mens LG G2 er skabt i plastik,” fortæller John G. Pedersen.

 – Test: LG G2 – topkarakter på Android

Top 5 2013

1. HTC One (16,96 %)

2. Samsung Galaxy S4 (16,55 %)

3. Apple iPhone 5S (15,88 %)

4. LG G2 (11,57 %)

5. Google Nexus 5 by LG (7,4 %)

Afstemning er udført via MereMobil.dk, Dagens.dk, Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ fra den 23. december til 31. december 2013. Der er afgivet 1.043 stemmer.

Mere til historien

I tidligere års afstemninger blandt mobilkøbere har Samsung været vinderen i både 2012 og 2011 for produkterne Galaxy S III og Galaxy S II.

HTC Desire lå nummer ét i 2010, mens 2009-prisen tilfaldt HTC Hero. Og nu har HTC altså endnu engang snuppet førstepladsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer