Rekordlavt niveau for teleinvesteringer

Teleinvesteringerne i Danmark har nået det laveste niveau i 10 år. Det går ud over private såvel som virksomheder.

Mobilmast telemast antenne netværk

Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du synes mobilnettet bliver langsommere, opsætningen af nye mobilmaster tager længere tid eller kundeservicen bliver dårligere, så er det ikke helt forkert.

Telebranchen har det skidt. Rigtigt skidt. Faktisk bløder den som aldrig før, skriver Finans.dk.

Salget i telebranchen nåede i 2013 det laveste niveau i 10 år. Der blev kun investeret 5,5 milliarder kroner. Det er 4,3 milliarder mindre end i 2008 der var et rekordår. Tallene kommer fra Erhvervsstyrelsen.

Direktøren for brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer, mener, at tallene bør give løftede øjenbryn hos politikerne. En teleanalytiker går så langt som at sige, at regeringen snorksover.

– ”Man fører forbrugerpolitik i stedet for industripolitik,” siger John Strand, adm. Direktør i Strand Consult, til Finans.dk. Han suppleres af erhvervsorganisationen DI.

– ”Hvis investeringslysten falder, kommer de hurtigere og bedre bredbånds- og mobilnet ikke lige så hurtigt ud til borgerne og virksomhederne,” lyder det fra Adam Lebech der er branchedirektør i DI ITEK.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) mener der er brug for stabile rammevilkår for at øge investeringerne. Sass Larsen vil senere i år fremlægge en vækstplan for digitalisering af Danmark.

Podcast: Telebranchen bag facaden

Mere til historien

Erhvervsstyrelsen har forsøgt at give teleselskaberne adgang til mere fair lejepriser for placeringer til mobilmaster. Derfor har styrelsen udsendt en vejledning til kommunerne.

Læs også:
Teleselskabernes rammevilkår er for dårlige


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.