Podcast #23: Telebranchen bag facaden

Godt gemt for mobilkunderne finder vi Teleindustrien (TI). Vi har inviteret ’mørkets fyrste’ Jakob Willer i studiet, så du kan komme tættere på arbejdet bag kulisserne i telebranchen.

Jakob Willer, direktør, Teleindustrien (TI)

Jakob Willer, direktør, Teleindustrien (TI) og John G. MereMobil.dk efter optagelsen af Telebranchen bag facaden.

Vi, som telekunder, tænker ikke over hvordan teleselskaberne og mobilbranchen fungerer. I dagligdagen er det kun vores regning og eventuelt kundeservice vi forholder os til, men branchen er større end det.

I Teknologimagasinet MereMobil tager vi dig med bag kulisserne, og fortæller om det usynlige arbejde der laves, som alligevel er utroligt vigtigt, for at sikre en god og problemfri mobilhverdag for os kunder.

Teleselskaber som TDC, Telenor, Telia og 3 fører mobilkrig så blodet sprøjter, men i kulisserne sidder de ofte omkring samme bord, for at diskutere de vilkår politikerne udstikker og vende fælles problemstillinger.

Teleindustrien, også kendt som TI, er den overordnede brancheorganisation. For enden af bordet sidder Jakob Willer, som er direktør for TI og talsmand for den samlede telebranche i Danmark.

Det er Jakob Willer der står på mål i pressen når teleselskaber og kommuner strides om placeringen af nye mobilmaster, sådan som det skete i den lille sjællandske by Ørslev, som pludselig stod uden mobildækning fordi kommunen hævede lejeprisen for den jord, hvor masten var placeret.

- Sådan passer teleselskaberne på dine data

Fakta om telebranchen

Teleindustrien er i spisen for en branche, der hvert år omsætter for omkring 40 milliarder kroner og hvor op mod 14.000 ansatte skal få tingene til at spille for de 8,2 millioner mobilabonnementer, der er i omløb.

Vi hører ofte kun om de store selskaber i branchen, men faktisk er der ifølge TI godt 117 teleselskaber i Danmark.

Mobilbranchen udvikler sig enormt hurtigt. Således er prisen for det billigste mobilabonnement på 10 år faldet med over 70 procent. Inden for samme periode er der sket en fordobling af antennepositioner i Danmark, således der nu er hele 24.200.

Et af målene for branchen er, at alle i 2020 skal have adgang til 100 mbit/s downloadhastighed og 30 mbit/s upload.

- Teleselskaber udleverede fortrolige oplysninger

Eksternt link: Teleindustrien (TI)

Lyt: Podcasten ”Telebranchen bag facaden"

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 23, er gæsten Jakob Willer. I løbet af programmet bliver du klogere på, hvilke arbejdsopgaver der ligger bag SIM-kort, mobildækning og regulering af mobilmarkedet.

- Sådan lytter du til podcasts fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel.

Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube. Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update og Kanal Gladsaxe (100,9 MHz).

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Producer:
Mike Forde

Mere til historien

En af de seneste ting TI er involveret i, er filmbranchens ønske om, at teleindustrien skal betale mere end 60 millioner kroner om året til dansk film.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
Oister giver 6 måneders gratis adgang til Podimo

Elsker du podcasts eller lydbøger, så har Oister måske et tilbud, som du vil finde interessant. 6 måneders gratis adgang til Podimo.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord CE 2

EP109: Lyt med og find ud af, hvorfor OnePlus Nord CE 2 ingen mening giver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram