Teleselskaber udleverede fortrolige informationer

SIKKERHED: Logins der giver adgang til at finde oplysninger om opkald og SMS-beskeder, blev udleveret til uretmæssige personer.

I en artikel på MereMobil.dk forsikrede flere teleselskaber tidligere på måneden, at der var styr på kundernes følsomme oplysninger. Alligevel har Radio 24 Syv kunne dokumentere en sikkerhedsbrist hos fire ud af seks teleselskaber.

Ved at ringe til selskaberne fik Radio 24 Syv udleveret passwords til selvbetjeningssider, blot ved at oplyse navn og telefonnummer til kundeservicemedarbejderen.

Ved adgang til online selvbetjening er det muligt, at se hvem der er ringet og sendt beskeder til. Derudover kan der laves adresseændringer og bestilles nyt SIM-kort. Hvis man har onde hensigter, er det muligt at overtage personens telefonnummer.

 - Få nu kode på den smartphone

Telebranchen skal stå skoleret

Kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Brian Wessel, synes ikke det er nok, når teleselskaberne udleverer fortrolige oplysninger.

- ”Der skal klart følges op på det her. Vi skal sikre det ikke sker igen. Nu må vi have en tæt dialog med branchen og sikre, at det ikke sker igen,” siger Brian Wessel ifølge Business.dk.

Styrelsen har indskærpet, at det skal være en sikkerhedspolitik og procedurer der sikrer, at uvedkommende ikke kan få udleveret sådanne oplysninger.

Jakob Willer fra brancheorganisationen Teleindustrien understreger at god service ikke må ske på bekostning af sikkerheden. Selskaberne skal ifølge Jakob Willer kontrollere, at personen der udleveres oplysninger til, vitterligt er abonnenten selv.

- Mailboksen i iPhone og iPad er usikker

Mere til historien

Efter Se og Hør skandalen er der kommet yderligere fokus på sikkerheden de steder, hvor der er adgang til fortrolige informationer. Teleselskaberne er et af de steder, hvor der opbevares mange oplysninger, som vil være guld værd for en sladderbladsjournalist.

Læs også:
- Hør vores podcast om mobilsikkerhed

Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
GTA-spillere hacket 

Spillere af GTA er blevet udsat for ødelæggende hackerangreb på deres konti. Rockstar Games har bekræftet angrebet. 

(mere…)
Hvad er Apples end-to-end iCloud kryptering?

BAGGRUND: Hvad er Advanced Data Protection i iCloud? Vi går i dybden krypteringen og konsekvenserne?

(mere…)
Apple på vej med stærkere kryptering

Et nyt krypteringssystem er på vej fra Apple. Det skal gøre det sværere for hackere og myndigheder at få adgang til Apple-brugernes data.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Her er dit password

En ny hitliste viser, hvilke passwords at danskerne anvender. Konklusionen må være, at onlinesikkerheden er i fare.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram