Få nu kode på den smartphone!

0

SIKKERHED: Den største trussel for vores digitale informationer på smartphonen er os selv.

Sikkerhed
Sikkerhed

Generelt er vi for sløsede med vores smartphone. Noget så simpelt som en adgangskode benytter de fleste ikke, fordi den opfattes som irriterende og besværlig.

Mange mobilbrugere er vokset op med, at telefonen blot var til at ringe og sende SMS’er fra, og sandsynligvis har de slet ikke opdaget, hvor mange informationer som er tilgængelige om os selv, via netop smartphonen.

I dag er telefonen den centrale nøgle i hele vores digitale liv, og det er derfor vigtigt at værne om beskyttelsen. Ikke med spyware og antivirus-programmer, men med noget så simpelt som en kode.

Tip: Sådan sætter du pin-kode på iPhone

Det giver telefonen adgang til

Her er nogle af de ting, som en telefon uden kode, giver adgang til hos en stor del af danskerne. Prøv at tænk over, hvad disse informationer kan bruges til. Både af dem du kender, men også hvis uvedkommende får fat i mobilen.

Digitale fotos

Billeder af børn, kæreste, venner, ferieture, restaurantbesøg, byture og andet.

SMS’er og beskeder

Kommunikationen mellem alle dine kontakter på både SMS og Facebook.

Sted angivelser

Det kan udlæses hvor du har opholdt dig på givne tidspunkter. Historik omkring navigation i diverse kortprogrammer, og informationer om hvor bilen er eller har været parkeret.

Kontakter

Alle kontaktinformationer på venner og firmakontakter.

Kalenderoplysninger

Detaljer om dine aftaler, også dem som kollagerne ikke bør vide noget om. F.eks. hvor jobsamtalen foregår eller besøget hos lægen.

Sociale medier

Fuld og direkte adgang til hele det sociale liv på Facebook, Twitter, Instagram, Google+ m.v.

Adgang til netbank

Mange bruger netbank eller MobilePay. Og selvom disse applikationer er kodebeskyttet er det muligt, at få adgang hvis også denne kode er kendt.

Togbilletter

Programmer som DSB Billet m.fl. indeholder vores Dankort-oplysninger. Med denne kode og mobilen i hånden, kan der rejses gratis rundt i landet.

E-mail

En af de meget følsomme dele i telefonen er mailadgang. Mange tjenester benytter nulstilling af adgangskoder via e-mail. Med adgangen til mailen kan uvedkommende ændre password og konto-oplysninger på eksempelvis Facebook og mange andre tjenester.

Podcast om sikkerhed: Her er hackerne

Pas på din identitet

Som det tydeligt fremgår af ovenstående, skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, hvilken ravage der kan laves i vores digitale liv ved at have disse adgange.

En ting er, at kollegaen snager i dine billeder eller kalenderoplysninger, mens din telefon ligger tilbage på skrivebordet, når du er til møde. En anden, og meget værre ting er, at med smartphonen i hånden er der let adgang til at berøve dig din identitet.

Husk derfor:

– Kode på telefonen og SIM-kort.

– Aktiver tjenester som Find Min iPhone eller tilsvarende på andre platforme.

– Lad ikke telefonen ligge alene tilbage.

– Lån ikke mobilen ud til andre med mindre du har den under opsyn.

– Brug ikke samme pinkode eller password på alle tjenester.

Sådan passer teleselskaberne på dine data

Antivirus og andre sikkerhedsprogrammer kan naturligvis beskytte mod apps som vil os noget ondt, men de kan ikke beskytte mod egen sløsethed. Så få nu kode på telefonen. Det er så lidt der skal til, for at forøge sikkerheden markant.

Mere til historien

Fra 2015 bliver det i USA standard, at telefonerne skal have en særlig ”dræberfunktion”, som gør det muligt at centralt hold at slette telefonens data og låse den, så den er ubrugelig. Dette er nyttigt hvis mobilen f.eks. bliver stjålet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer