Podcast #11: Sikkerhed – derfor skal du tage det seriøst

2

Facebook-profilen og din iPhone fortæller så meget om dig, at jeg kan lave total kaos i dit liv, hvis du ikke forhindrer det. Vi sløser med sikkerheden, i en grad der er skræmmende.

Manglen på IT-sikkerhed, beskyttelse af iPhones og andre smartphones, samt lemfældig omgang med passwords, kan udgøre en trussel for vores liv, da de elektroniske enheder indeholder flere og flere data om vores tilværelse.

Hvor meget rod i dit liv tror du f.eks. jeg kunne lave, hvis jeg lånte din telefon et lille stykke tid?

På Facebook kan jeg svine din arbejdsgiver til, slå op med din kæreste og skifte passwordet, så du ikke kan få adgang længere. Systemet sender nok en bekræftelse på din mail, men den har jeg også adgang til, fordi den er sat op på telefonen.

Derudover kan jeg sende ting fra din SMS-indbakke videre ud på nettet, og ja, de intime fotos af kæresten fra kærlighedsferien, kan da også få en tur rundt til vennerne, samt offentliggøres på nettet. Husk på, Google glemmer aldrig.

Mon ikke jeg også vil kunne nulstille passwordet til din Microsoft konto, så du ikke længere kan få adgang til din Windows 8-computer?

Installer fornuft og omtanke

Et simpelt password eller kode på din telefon, vil til dels kunne forhindre, at den beskrevne situation kunne opstå – men husk på, at du er din egen værste fjende.

Mange kan efterhånden ikke gennemskue obskure mails eller SMS’er med onde hensigter, da de IT-kriminelle er blevet meget smartere. Inden vi har set os om, sidder de med vores kreditkort, og kan sælge oplysningerne videre, til andre kriminelle, der lænser bankkontoen.

Det værste er, at det ikke kan forhindres af et antivirusprogram, da det ikke tager højde for, hvordan vi forvalter vores fornuft og omtanke. Præcis omtanke er bedre at installere end software.

Ifølge Norton Report 2013 koster net-kriminalitet de internationale samfund hele 639 milliarder kroner.

Android er mere usikkert end iPhone

I Teknologimagasinet MereMobil kommer sikkerhedsspecialist Peter Schjøtt Fra Symantec med gode råd til, hvordan vi undgår at vores Dankort og liv, indgår i kriminelle netværk.

Han fortæller også, at den aktuelle sikkerhedssituation på smartphones er, at Android i nogle sammenhænge, særligt omkring malware, er mere usikkert og udsat end iPhone og iOS-systemet.

Peter Schjøtt understreger dog, at situationen ændrer sig så hurtigt, at det om få måneder, sagtens kan være omvendt.

Gode råd til bedre sikkerhed

I programmet kommer sikkerhedseksperten med en række simple, men gode råd til bedre sikkerhed.

–          Sæt password eller kodeord på din smartphone og tablet.

–          Brug ikke det samme password alle steder.

–          Kodeord skal ikke være de samme på alle logins.

–          Lav backup, så du kan retablere dine data.

–          Brug sund fornuft og eventuelt en sikkerhedspakke.

Lyt: Podcasten ”Derfor skal du tage sikkerhed seriøst”

Episode #11 af Teknologimagasinet Meremobil sætter fokus på sikkerhed, sammen med sikkerhedsekspert Peter Schjøtt fra Symantec. Han har arbejdet med IT-sikkerhed siden 1995.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv.

Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube.


Tilrettelæggelse
John G. Pedersen
ProducerMike Forde

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer