Smartphone-dræberknap på vej

Fra næste år bliver det formentlig amerikansk standard på smartphones, at de kan slukkes helt fra centralt hold, hvis de bliver stjålet. Det skal gøre mobilen ubrugelig.

Det kan fra næste år blive standard på smartphones på det amerikanske marked, at de får en ”dræberknap” (kill switch), der gør det muligt at ”slukke dem helt” fra centralt hold. Dette er et led i, at nedbringe antallet af smartphone-tyverier.

Med den nye ”dræberknap” (kill switch) bliver telefonen ubrugelig for tyven ligesom også de personlige oplysninger er sikret. Det skriver MetroXpress.dk.

De større mobilproducenter og amerikanske teleselskaber er nemlig blevet enige om, at indføre den såkaldte kill switch-knap.

 - Denne knap kan ændre smartphonen

En idé der også herhjemme hilses velkommen af både TDC og Rådet for Større IT-sikkerhed.

- “Det er betryggende for forbrugerne, at eventuelle personoplysninger og andre hemmeligheder bliver beskyttet, så de ikke kan tilgås af tyve,” siger Lars Stig Jørgensen, næstformand Rådet for digital sikkerhed, til MetroXpress.

TDC vil også holde godt øje med udviklingen.

- “Der er bestemt muligheder i det, men der er nogle forhold man skal gøre sig klart,” siger presserådgiver Rasmus Avnskjold til MetroXpress.

- “Hvis det system, man udvikler, bliver sådan, at man kan dræbe en telefon fuldstændigt, så er der ingen vej tilbage, hvis man vil genskabe telefonen, så man eventuelt kan se hvilke netværk, den har været på, og der kan være informationer af efterforskningsmæssig værdi, der går tabt,” fortsætter Rasmus Avnskjold.

 - PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Ifølge Lars Stig Jørgensen, så bruges metoden allerede af nogle større danske virksomheder. De har udviklet eget værktøj, og sikrer sig dermed at det kun er nogle bestemte og godkendte telefoner, som kan tilgå selskabets emails.

Mere til historien

Med nuværende teknologi er det allerede muligt, at gøre en stjålen telefon ubrugelig på langt de fleste telefonnetværk. Teleselskaber kan nemlig “slukke” netværksdækningen ved hjælp af IMEI-spærring. Det kræver dog, at telefonens-ejer kender telefonens IMEI-nummer.

Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram